Egmond, 12 januari 2014. De PWN Egmond Halve marathon kent een historie van 40 jaar. Soms onder barre winterse omstandigehden, in 2010 daarom zelfs afgelast, maar er waren ook jaren dat de omstandigheden lente-achtig waren. Vandaag was het mooi weer, maar er stond wel een fikse wind pal tegen over het strand over de eerste 10 kilometer. Met het hoge water was er ook maar een klein strookje geschikt voor hardlopen. Namens de BB-lopers stonden saskia Berris, Bernard Nitrauw, Bredewold en Arne Mulder aan de start. haalde vier minuten van zijn beste tijd af.
 
Bredewold sneller dan ooit
Bredewold is de laatse weken prima in vorm. Vandaag zette hij 1:17 op de klokken waarmee hij 3 minuten sneller was dan zijn PR op deze afstand ."De lange reis was meer dan de moeite waard. Aangename temperatuur en een heerlijke zon! Na 3km kwam het zwaarste stuk van de race: 7km over het strand. Ploeterend toch bij een groep kunnen aanhaken. Na 10,5 km mochten we eindelijk het strand verlaten. (De eerst volgende keer dat ik weer naar het strand ga, is dit om te liggen ipv lopen).. Het 2e gedeelte van de race kon ik meer genieten en was het doel tempo herpakken. Met de eindtijd(zelf geklokt) 1.17.15 ben ik dik tevreden. Mooi op weg naar mijn voor 2014 gestelde doel: 1.14.00."
 
Bernard NItrauw
Bernard bouwt gestaag verder aan zijn vorm. Vandaag opnieuw een degelijke race. Bernard zette 1:26:24 op de klokken. We verwachten dat Bernard dit de komende maanden nog verder zal aanscherpen.
Arne Mulder, op het Egmondse strand (2013)Pittige race voor Arne Mulder
Even was het onzeker of Arne kon starten nadat hij last had gekregen deze week van een pijnlijke grote teen. "Ik maakt me toch wat druk, om die voet, en daarom niet lekker aan de race begonnen. Na 16 kilometer zat ik er helemaal doorheen, heb toen besloten rustig naar de finish te lopen, jammer."   Arne kwam binnen in 1:17:08.
 
Saskia  Berris zet 1:41 neer
Saskia Berris traint voor de Trail by the Sea, en richt zich dus op het langere werk . De halve van Egmond paste prima in die voorbereiding. "Hoog water, smal strand, mul zand,  tussen de 5 en 10 km werd het wel een beetje ploeteren om een plekje in de pikorde. En de voeten droog houden was ook nog wel een kunst. Ik had met Anja afgesproken dat ik op marathon tempo zou lopen, maar dat lukte niet. Ik ben toch sneller gegaan.Was heerlijk trouwens, in 't zonnetje, weer in singlet gelopen en de 13e dame V40!"
 
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.