Een regenachtige en winderige dag in januari.  Lekker hardlopen dus.  Waar de een een testloopje deed op op zijn/haar favoriete trainingsrondje, kwamen weer anderen in de wei voor een wedstrijdje over 5 of 10 kilometer. Winst was voor Krista van Os bij de Zegerplasloop in Alphen, voor Tess Boekema, Gerben van Vilsteren en Bert de Boer bij de Wijthmenerplasloop. Ook daar zal op gedronken geworden tijdens de BB-lopers nieuwjaarsborrel /party!
 
Zegerplasloop: ruime winst  voor Krista.
Krista zette hier de concerruntie op meer dan anderhalve minuut: "Na de 5 km bij de Carbidloop, die waarschijnlijk net geen 5 was, nóg een 5 km gelopen. De Zegerplasloop in Alphen aan de Rijn van 5150 meter. Er stond een stevige wind die vooral tijdens de 2e km behoorlijk in de weg zat.Bert de Boer finisht in Wijthmen Geen brede rug in de buurt om achter te kruipen helaas. Daar waar de wind mee te verwachten was, weinig wind mee vanwege beschutting. Desondanks héél tevreden met mijn 21.54 min. Èn 1e bij de dames!"
 
Wijthmenerplasloop: prijs voor Bert, voor Gerben en voor Tess.
Deze loop vanaf de plaatselijke voetbalvereniging in Wijtmen kende vandaag de derde editie met ongeveer 300 lopers. Gerben van Vilsteren finishte als eerste na 5.3 kilometer in 19:23 "Rustig gelopen, alleen de laatste 300 meter gesprint". Bij de dames zagen we Tess Boekema de draad weer oppakken met de winst op deze afstand in 21:18. "Ik kon lekker meelopen in een mooi groepje, nergens in de wind gezeten". Carla Boekema werd derde in 25:02. Juda Vecht liep 22:42.
De ruim 10 kilometer was met ruime voorsprong een prooi voor Bert de Boer (37:26) Theo Boekema finishte als achtste in een prima tijd (41:21).
 
3e GOK - cross in Harderwijk met Joep Emmen
Bij eze druk- en sterk bezette cross zagen we een prima race van Joep Emmen die als derde finishte op de lange cross.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.