Het Sallands Cross Circuit (deze competitie bestaat uit 11 wedstrijden!) is enorm in trek bij veel hardlopers in de regio. Bij elke wedstrijd wemelt het van de deelnemers en het is er altijd gezellig druk. Dit weekend vonden er maar liefst 2 wedstrijden plaats die meetellen binnen het Sallands Cross Circuit. Zaterdag was er een cross in Heino en vandaag stond de Midwintercross in Heeten op het programma.
 
Wilmke Boersma finisht in HeetenMidwintercross Heeten, 5 januari 2014
Op de 10 km in Heeten zette Wilmke Boersma een sterke prestatie neer door als 2e dame te finishen in een tijd van 44:26. Wilmke doet mee aan het circuit (10 km), ze heeft 5 wedstrijden deelgenomen en moet er minimaal 7 meedoen om te worden opgenomen in het eindklassement. Als er in de resterende wedstrijden geen bijzondere dingen gebeuren koerst Wilmke af op een podiumplaats voor het eindklassement: " De 1e km ging redelijk snel over asfalt met de wind in de rug en tijdens het lopen voelde ik me goed. Na ongeveer 4.5 km besloot ik om te versnellen en ik eindigde als 2e dame. Ik ben blij met mijn prestatie!".
 
 
 
Maarten VosMaarten Vos "dubbelt" met Heino en Heeten
Maarten Vos liep dit weekend 2 wedstrijden in één weekend, hij liep zaterdag 20:33 op de 5 km tijdens de Rabobank Veldloop in Heino. Op de 10 km in Heeten, in de categorie Heren 40+ eindigde Maarten Vos vandaag op een keurige 11e plaats in een tijd van 43:27.
Maarten doet ook mee aan het circuit en liet na afloop het volgende weten: "Het was een echte cross over natte schouwpaden en de modderige bospaden over landgoed Schoon Heeten. Op één plek zakte ik tot aan mijn enkel in de modder! Na zaterdag de 5 km in Heino ging het vandaag opnieuw boven verwachting, 10 km in 43:27 en ik heb mijn concurrent in het SCC achter mij gelaten. Het is nu afwachten welke plek ik straks inneem in het eindklassement. De rest van mijn gezin deed ook goede zaken de afgelopen twee dagen. Mijn zoon Simon als eerste in het circuit en Rubin draait ook bovenin mee."
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.