Winst voor Krista van Os  bij de dames en Dick van Os bij de heren  in ZuidbargeWinst voor Krista van Os bij de dames en Dick van Os bij de heren in ZuidbargeIn Zuidbarge wordt traditioneel het jaar uitgelopen met de Carbidloop. Onder prima omstandigheden (zonnig, maar wel een beetje wind) schoot de wethouder sport van Emmen, Bauke Arends, de lopers met een carbidsalvo weg.
 
Winst en PR voor Krista
Krista van Os won de race in in een nieuw PR over de 5k (21:21) . Dick van Os ging er bij de heren met de winst vandoor in een prima 18:00. "Na de duurloop van afgelopen zondag had ik nog wel wat stramme benen. Vandaar een beetje verbaasd dat ik deze tijd redelijk eenvoudig liep." Twee wisselbekers dus in 2014 ten huize Van Os.

Henk Smalbrugge wint in den Ham
Loopgroep de Zandstuve had hier de Midwinterloop 2013 georganiseerd. Goed nieuws voor de Henk Smalbrugge-fans: Henk komt er weer aan. De 5,4k in Den Ham won hij vrij eenvoudig in 17:55. Ook hier feest in de hele familie met zoon Jorn die de Kidsrun won.
 
Arne Mulder in actie bij de Sylvestercross in SoestArne Mulder in actie bij de Sylvestercross in SoestGoede prestaties bij Sylvester Cross
Last but certainly not leaat de Sylvester cross in Soest met de veel (inter) nationale toppers aan de start. Arne Mulder liep 38:55 en was daarmee 10 seconden sneller dan vorig jaar. Arne werd 25e in bij de mannen Senioren/Prominentenloop. Erik Slomp finishte als 47e in dit veld in 41:46.
Wilmke Boerma liep 40:05 op de 8.6 kilometer cross, goed voor een 2e plaats bi de prestatieloop.
 
Falco tweede bij Oudejaarcross Almeloooo:
De atletiekvereniging Sisu organiseerde de de 38e (!) Schoonebeek Oudejaarcross. Achter winnaar Geert Tuinstra passeerde Falco Olivier als tweede de streep van de 10k wedstrijd in 35:53.
 
Bernard komt terug met mooie prestatie in Kampen

De langste afstand van deze oudjaasdag kwam op naam van Bernard Nitrauw die op de laatste dag van het jaar nog even een halve marathon liep en in Kampen een 3e plek wist te behalen in een tijd van 1:23:53
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.