Eindejaarsloop Zwolle: Michel Blaauwgeers loopt nieuw PR op de 10 km!
Michel Blaauwgeers hier in actie bij de Lemelerbergloop 2013Bij de eindejaarsloop van het loopcircuit van AV PEC heeft Michel Blaauwgeers zichzelf overtroffen door op de 10 km. voor het eerst een tijd te lopen onder de 40 minuten. Eindtijd 39.42...."superblij en zomaar meer dan 6 minuten sneller dan aan het begin van dit jaar toen ik bij de BB-lopers begon!" vertelt Michel na afloop. Met de wetenschap dat de bult tweemaal beklommen moest worden, de wind vrij spel had op de Urksteeg, deels gelopen werd over schelpenpaden en de afstand zeker niet minder was dan de vermelde 10 km. geeft dit natuurlijk wel verplichtingen voor 2014! Was dit het laatste p.r. dit jaar van een BB-loper?......het moet toch ergens eindigen?!
 
Martijn wint de 10 kilometer
Verder deden Maarten Vos en Martijn Schakelaar mee aan de 10 km. en liep Sjoerd van Westerop de 15 km. Martijn liep vanaf de eerste kilometer alleen aan kop en pakte daarmee de overwinning op de 10 km. "Dit was een mooie tempotraining, niet helemaal volle bak....de laatste kilometers enigszins met de rem erop gelopen". Maarten liep een tijd van 44.21, "gewoon lekker gelopen". Sjoerd finishte tenslotte in een tijd net boven het uur wat perspectief biedt voor een tijd (ruim) onder het uur in 2014.
 
Brink tot brinkloop Deventer/Bathmen: Borre loopt zijn tweede tijd ooit op de 10 km.
De Brink tot brinkloop is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die de lopers in een "vrijwel rechte lijn" brengt van de brink in Deventer naar de brink in Bathmen. Borre de Gier liep vandaag zijn tweede tijd ooit op een 10 km. en kwam in Bathmen aan in een tijd van 37.12. "Ging erg lekker ondanks de feestdagen met goede eterij en drinkerij en had deze tijd niet verwacht. Parcours is prachtig glad asfalt en met windkracht 3 in de rug en zonnetje waren de omstandigheden niet verkeerd" vertelt Borre. Verder deed ook Edwin Middelveld mee. "Ik ging vandaag niet voor een PR de eerste 5 km ging het zeer goed en dacht nog even aan een snelle eindtijd maar na 7 km begon toch de vermoeidheid toe te slaan en heb ik mijn tempo aangepast. Kon niet meer versnellen, wel tevreden voor dit moment".
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.