Dronten, zaterdag 21 december 2013. Op de zaterdag voor kerst vindt jaarlijks de Kerstloop plaats in Dronten. Een grote winterwedstrijd die dit jaar zijn 25e editie beleefde met een record aantal van 2.300 inschrijvingen. Het is elk jaar weer afwachten onder welke omstandigheden de wedstrijd wordt gelopen: dit keer eiste de wind een hoofdrol op. Windkracht 6 vol op kop is geen pretje maar de laatste kilometers van de ronde blies de wind de lopers in de rug naar de finish. Gezien de geleverde prestaties bleken de weersomstandigheden achteraf gezien nog niet eens zo slecht al bleef het parcoursrecord op de hoofdafstand ruim buiten bereik van de eerste Keniaan die met een eindtijd van 1.03.45 hier een minuut van verwijderd bleef.
 
Joep Emmen op weg naar een prachtig persoonlijk recordHalve marathon - prachtige tijd en dik PR voor Joep Emmen.
In een vlakke race met een doorkomst van 34.30 op de 10 km. finishte Joep in een prachtige tijd van 1.13.26. Dit betekent een dik persoonlijk record. "Het ging erg makkelijk, kon zelfs nog wat versnellen" aldus een tevreden Joep.
Kort voor hem finishte Arne Mulder in een tijd van 1.13.09. "Coach Berthold stuurde mij weg op tempo 3:30 per km, dat voelde goed en ergens bij 5 km iets versnelt. Nu langzaam maar zeker de trainingen uitbouwen". Mooi te vermelden dat beide mannen voor alle andere regionale toplopers binnenkwamen!

Voor Erik Slomp liep deze wedstrijd helaas uit op een teleurstellende tijd van 1.19.02. "Tot aan 7-8 km kon ik het tempo goed volgen maar het kostte wel teveel kracht en de benen waren toen ook veel te snel vermoeid". De tweede ronde liep Erik op een rustiger tempo de wedstrijd uit "uitstappen hoort er niet bij".
 
Ook Arne Mulder liep een solide wedstrijd10 km. - Henrieke Aalberts loopt een PR en knalt door de 40 minuten grens!
Opvallendste prestatie was die van Henrieke Aalberts. Nog nooit wist zij een tijd onder de 40 minuten te lopen en vandaag was het zover. Door een sterke start en een goede eindsprint wist zij in 39:54 te finishen. Hiermee werd ze vierde bij de dames. "JAAAAA het is gelukt!!!" aldus een blije Henrieke. Lieve Tollet kwam vlak achter haar over de streep en zette een mooie tijd van 40:17 op het scorebord en is op de weg terug na een blessure. "Laat die 39'er maar weer komen!"
 
Bij de mannen kwam Martijn Schakelaar als eerste BB'er over de finish. In een solide tijd van 35:34 werd hij tiende. Daarachter was het spannender. Rutger Lusseveld, die de eerste paar kilometers Henrieke op sleeptouw nam, versnelde door. Vlak achter hem zaten Sjoerd van Westerop en Steph Riemens. In de laatste kilometer wisten ze hem te achterhalen. Eerst Sjoerd en even later kwam Steph voorbij. Zo finishte Steph als eerste van deze drie, Rutger toch uiteindelijk als tweede en Sjoerd als derde. Desondanks noteerde Rutger Lusseveld netto de snelste tijd in 39:07. Steph Riemens liep 39:08 en Sjoerd van Westerop noteerde 39:16. Ook Retse van der Berg stond weer eens aan de start van een wegwedstrijd en liep 39:50. Buiten de uitslag gebleven maar zeker het vermelden waard is de "rentree" van Falco Olivier; "omdat ik met een startnummer van Anja Esveldt liep maar niet gefinisht om gedoe met de organisatie te voorkomen" - Falco liep een tijd van ongeveer 34.45.

5 km. Sebastiaan van den Berg.
Op de 5 km. stond Sebastiaan van den Berg aan de start. Hij werd 14de in een mooie tijd van 20:20.
Alle uitslagen nog even op een rij:
	Halve marathon.
Arne Mulder  1.13.09
Joep Emmen  1.13.26 (PR)
Erik Slomp  1.19.02
 
  10 kilometer.
Falco Olivier    34.45 (ongeveer dus)
Martijn Schakelaar  35.34
Rutger Lusseveld   39.07
Stef Riemens     39.08
Sjoerd van Westerop 39.16
Retse van den Berg  39.50
Henrieke Aalberts  39.54 (PR)
Lieve Tollet     40.17
 
  5 km.
Sebastiaan van den Berg 20.20 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.