Na getipt te zijn door Borre hebben we (Patricia & Arjo) patrafgelopen zaterdag de Wolden duathlon gedaan, een run bike run over 5 1/2 , 24 en 2,75 km in Zuidwolde. De omstandigheden waren perfect, een zonnetje en weinig wind. Bij aankomst in het parc ferme toch wel even verbaasd, hier hangen fietsen waarvan alleen het achterwiel al meer kost dan mijn hele fiets. Snelle jongens met gesponserde fietsen, het kon wel eens hard gaan vandaag. Nou dat klopte, de koplopers gingen er als hazen vandoor, blijkbaar kunnen ze niet alleen hard fietsen dacht ik nog toen ik ze steeds verder uit het oog verloor. De eerste loopronde ging lekker, precies 4 minuten per km. Na een snelle wissel de fiets op, lekker die verkoelende wind.
arHet fietsparkoers was snel, met lange rechte stukken en kruisingen/rotondes afgezet door de politie, dit was erg goed geregeld. Tijdens het fietsen kon ik nog wat goed maken op diegene die voor mij zaten en uiteindelijk nog 5 man ingehaald. De laatste loop ronde is na het fietsen erg zwaar, met elastieke benen en moeite om de hartslag onder controle te krijgen toch maar doorbikkelen. Eindresultaat 01:13 uur en een 9e plaats in mijn klasse. Best tevreden en een goede start van het seizoen, met oog op een aantal op de kalender staande triatlons.
Patries deed het ook goed en werd uiteindelijk 4e en ging in haar klasse nog met een geldprijs van 25 euro naar huis. Alles bij elkaar een leuke, goed georganiseerde duatlon met een snel deelnemers veld. Zeker leuk om eens met wat BB lopers aan de start te staan, dus Borre & Juda volgende keer iets voor jullie.....