Nijverdal - Ook vandaag weer bleek dat de Nijverdalse Bergcross een van de zwaarste crossjes in de provincie is. In het bos bij de Wilgenwaerd was het parcours dit jaar nog iets zwaarder gemaakt door ook de trap van het openluchttheater er bij te betrekken. 5-6 venijnige heuvels, boomstam, een trappetje, 90% bospad en dat maal nog eens 4 rondes. Een aanrader voor iedereen volgend jaar.
 

Podium 10 km. Erik Slomp, Leon Sanderman, Ruud van der Wal.Podium 10 km. Erik Slomp, Leon Sanderman, Ruud van der Wal.
Vier BB-lopers hadden deze sterk bezette cross opgezocht en daarvan namen er 3 deel aan de 10 km.
Waar velen naar Laag Zuthem gingen voor het Sallands Cross Circuit, toog Erik Slomp naar Nijverdal om de concurrentie op te zoeken. En concurrentie was er zeker met Leon Sanderman, Ruud van der Wal, Werner Wessels, Erik Leusink, Peter Bruinsma en Jan Paalman. Vanaf de start ging het hard en ontstond er een groepje met 4 man (Leon/Ruud/Erik (2x)). Op de vlakke stukken moest Erik Slomp soms een gaatje laten vallen maar op de vele heuvels schoot hij naar boven steeds. Waar Leon elke keer weer er vandoor ging op het vlakke haakten Ruud en Erik Leusink één voor één af. In de 3e ronde had Leon een definitief gaatje wat nooit echt groot werd. Uiteindelijk finishte Erik als 2e achter Leon en voor Ruud waarbij het verschil met Leon zo'n 19 sec was. Na afloop was Erik dan ook meer dan tevreden: "De makkelijkheid waarmee het heuvelop liep bevestigt het vermoeden dat de vorm wellicht beter dan ooit is. Op naar een mooie halve marathon in Dronten."
 
Daarnaast namen Retse van de Berg en Ijsbrand Reijneveld ook deel. Allebei zijn ze weer in hun opbouw en waren het er over eens dat het een zwaar parcours was. Desondanks waren ze zeker tevreden met hun posities en tijden van respectievelijk 20e MSEN in 45:20 voor Retse en 22e M50 in 54:01 voor Ijsbrand.
 
Op de 5 km kwam Rutger Jan Lusseveld in actie en wist te finishen in een tijd van 21:26 en eindigde daarmee als 24e MSEN
 
Zie hier alle uitslagen (Uitslagen.nl)
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.