Zondag 1 december werd de tweede Bij Folkert Winterloop georganiseerd door AV Horror. De opkomst was nog nooit zo groot. In totaal gingen 272 deelnemers van start, waarvan 55 jeugdlopers. De 8,9 kilometer lange wedstrijd ging over 1 grote ronde. Fraaie geasfalteerde wegen door het boeren landschap wisselden zich af met een paar bruggetjes en in de laatste kilometer kregen de lopers nog een klim over een viaduct voor de kiezen. Namens de BB-lopers stonden Arne Mulder en Wilmke Boersma aan de start.
 
Wilmke BoersmaWilmke snelt naar een 3e plaats
Na een aantal crosswedstijden te hebben gelopen, koos Wilmke Boersma  afgelopen weekend voor een wegwedstrijd. De ervaren marathonloopster Ylona Kruis won de wedstrijd bij de vrouwen in een snelle tijd van 34:40, Renske de vries werd 2e en Wilmke kwam kort daarachter als 3e over de finish. Wilmke: "Crossen is erg leuk en je word er sterk van maar het is door de zware ondergronden moeilijk om een hoge snelheid te halen. Daarom liep ik voor de afwisseling op de weg en probeerde sneller dan 4:26 per km (snelheid PR 10km) te lopen. Het ging goed, ik kon veel lopers inhalen. Ondanks dat ik ook een lange tijd alleen liep, ging het ruim sneller dan mijn geplande snelheid. Ik ben blij dat ik de laatste 900m nog kon versnellen want daardoor eindigde ik als 3e. Genoten van de leuke wedstrijd bij mijn oude vereniging!"
 
1e plaats voor Arne
Inmiddels hebben we al een maand geen uitslagen van Arne Mulder gezien. Hij is aan het herstellen van een blessure en liep zondag zijn eerste wedstrijd. Arne kwam als eerste over de finish in een tijd van 30:26 , Douwe Yska werd 2e en Siep Nota legde beslag op de 3e plaats. Arne: "Het gaat elke week beter, mijn blessure wordt steeds minder en ik was toe aan mijn eerste testloop. Wilmke en ik waren in Friesland en toevallig was er ook een wedstrijd in de buurt. In overleg met coach Berthold Berger besloot ik aan deze wedstrijd deel te nemen. Ik probeerde 3:30 per km te lopen, dan had ik een mooie testloop in de benen zonder te forceren. Het lopen ging goed en uiteindelijk heb ik iets sneller gelopen omdat het zo goed voelde. Nu ga ik verder met het langzaam uitbreiden van mijn trainingen en ik verwacht dat mijn blessure binnenkort helemaal over is."
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.