De laatste zaterdag voorafgaand aan de verjaardag van Sinterklaas staat bij De Gemzen traditiegetrouw in het teken van de Eurozorg Sintloop. Nadat deze loop enkele jaren geleden is omgezet van een cross over incourante afstanden naar een gecertificeerde 5 en 10 km. prestatieloop is het deelnemersaantal jaarlijks groeiende. Vandaag stonden maar liefst meer dan 450 atleten aan de start waarbij de atleten afhankelijk van de gekozen afstand 1 of 2 rondes moesten lopen over verharde wegen en fietspaden deels door het Zwolsche Bos. De ronde is globaal 2,5 km. licht omhoog en daarna op souplesse naar de baan, niet heel makkelijk maar toch wel goed voor snelle tijden. Onder toeziend oog van coach Berthold Berger liepen meerdere BB-lopers mee op dit uitdagende rondje.
 
10 km: Mooie overwinning Bredewold
Een strijdbare gaf vooraf aan een tijd van 33.59 te ambiëren. Wellicht wat te hoog ingezet ook omdat het parcours een vlakke race indeling onmogelijk maakt maar met een tijd (34.33) en daarmee een kleine verbetering van zijn persoonlijk record toont een zeer constante loper te worden. "Ik kon bij de eerste bocht al merken dat een 33'er er niet in zat en ben blij dat Erik Slomp mij 9 kilometer mee heeft genomen naar deze mooie tijd". Al met al een duidelijke overwinning even voor Erik Slomp die de laatste kilometer "liet lopen" om niet te geforceerd te finishen in deze trainingswedstrijd in opbouw naar de Kerstloop in Dronten.
Martijn Schakelaar werd vierde in een keurige tijd van 35.28 en blijkt elke wedstrijd sneller te lopen, "de vorm is stijgende". Bernard Nitrauw kwam na 38 minuten en 39 seconden over de finish op de baan van De Gemzen.
 
Podium 5k vlnr. Gerard Kroes (AV Cialfo) Matthieu van den Broeke  (De Gemzen) en Dick van Os (BB-lopers)5 km: Lieve Tollet loopt concurrentie op afstand, overtuigend PR Dick van Os.
Dat Lieve op de weg terug is liet ze vandaag overtuigend zien, bij de finish na 5 km. was haar voorsprong op de nummer twee enorm. "Gisteren besloten om vanochtend deel te gaan nemen aan de Sintloop.....een tijd net onder de 20 minuten werd het doel. De eindtijd 19.38 was goed voor de eerste plaats en waarschijnlijk een parcoursrecord!"
De mooiste prestatie vandaag werd misschien nog wel geleverd door Dick van Os: "Yes, laatste seizoensdoelstelling behaald...een p.r. met 25 seconden!" Voor het eerst onder de 18 minuten, namelijk 17.58 en daarmee derde op deze afstand achter de pas 17 jarige Matthieu van den Broeke van De Gemzen en net achter Gerard Kroes van AV Cialfo. Kort achter Dick kwam Janoah Bovenhuis over de finish in 18.14.
 
5 km.
3. Dick van Os 17.58 (PR)
4. Janoah Bovenhuis 1 8.14
1. Lieve Tollet 19.38
10 km.
1. Bredewold 34.33 (PR)
2. Erik Slomp 34.58
4. Martijn Schakelaar 35.28
10. Bernard Nitrauw 38.39
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.