Praktijk voor Sportfysiotherapie Tory Krisman Spin is gespecialiseerd in het begeleiden van (top)sport(st)ers.
Als medeoprichter van het SMA (Sportmedisch Adviescentrum) Zwolle heeft de praktijk brede ervaring en kwalificatie in het adviseren, begeleiden en behandelen bij sportgerelateerde klachten. Zie ook: www.torykrismanspin.nl
 
Hardloopblessures ontstaan meestal door overbelasting. De oorzaken hiervoor zijn zeer divers.
Samen met de sportfysiotherapeut en evt. in overleg met de trainer, wordt er een analyse gemaakt van de problematiek waarbij, naast de behandeling van de klacht, ook gekeken wordt naar trainingsopbouw, schoeisel, looptechniek en eventuele overige lichamelijke beperkingen.
Van daaruit wordt gewerkt aan herstel.
Preventie is zeer belangrijk: voorkomen is beter dan genezen!
 
Urineverlies
Een veel voorkomende, lastige klacht waar niet veel over gesproken wordt, is urineverlies tijdens hardlopen. Dit is goed te behandelen.
Urineverlies tijdens hardlopen komt met name voor bij vrouwen en kan verschillende oorzaken hebben.
Vaak is er sprake van stressincontinentie. Dit is onvrijwillig verlies van urine bij buikdrukverhogende momenten, zoals hardlopen, sprinten enz.
 
Bij een slechte conditie van de bekkenbodem krijgt de plasbuis onvoldoende steun en kan er bij druk een scheutje urine verloren worden. Urineverlies treedt op zonder dat er aandrang gevoeld wordt.
Dit kan o.a. ontstaan na zwangerschap en bevalling, door het zwakker worden van de bekkenbodem met het stijgen van de leeftijd, maar ook door het juist te gespannen houden van de bekkenbodemspieren.
De bekkenbodem is een spier die met specifieke oefeningen goed te trainen is!
Zie ook: www.bekkenfysiotherapiezwolle.nl.