Gisteren zijn de resultaten al op de website gepubliceerd, mede vanwege de prachtige resultaten doen we het "nog eens dunnetjes over". Nagenieten!

De omstandigheden waren perfect, windstil weer en een temperatuur van zo'n 8 graden. Geen garantie op, maar wel een sterke aanwijzing voor, een succesvolle en snelle 30e editie van deze prachtige wedstrijd over 15 kilometer. Het resultaat was overweldigend, een regen aan persoonlijke, of tenminste seizoens records onder de deelnemende BB'ers. Zonder anderen tekort te willen doen benoemen we hierbij een aantal opmerkelijke prestaties.
 
Joep Emmen, hier recent in actie op de Lemelerbergloop.Joep Emmen, hier recent in actie op de Lemelerbergloop.Joep Emmen 51:08
Van achterin het startvak van groepje naar groepje gelopen met als resultaat de snelste BB'er en een dik persoonlijk record.
 
Erik Slomp 51.12
Verpulverde zijn persoonlijke record, was in een officiële 15 km. wedstrijd nog nooit sneller geweest dan 55 minuten!
 
Mark Hakbijl 52.09
Bijna 2 minuten sneller dan vorig jaar in Nijmegen!
 
Willard Bredewold 52.28
Liep langere tijd samen met Mark, moest na 7 km. lossen maar was uiteindelijk meer dan 2 minuten sneller dan zijn vorige 15 km. in Heerde.
 
Martijn Schakelaar 53.55
Verbetering van zijn persoonlijk record uit 2011!
 
Borre de Gier  57.26
"PR van paar jaar geleden met verbeterd met 1.21dus heel tevreden  Ik denk dat ik op een vlak parcours een nog snellere tijd kan lopen."
 
Dick van Os 57.36
Boekt veel progressie de laatste maanden en laat dit dus ook "op het langere werk" zien.
 
Bernard Nitrauw 57.38
Op de weg terug na een periode van blessureleed en heel dicht in de buurt van zijn p.r. gekomen.
 
Marten Bolt 1.00.42
Degelijke prestatie, zonder pitsstop was een tijd onder het uur wellicht mogelijk geweest.
 
Lieve Tollet 1.01.19
Liep haar eerste 15 km. wedstrijd ooit met dit mooie resultaat tot gevolg
 
Terugblik met Frankwin Mussche.
Een dag later en met de nodige spierpijn blikt een tevreden Frankwin terug op zijn prestatie. Niet alleen een prachtig p.r. maar ook een tijd onder de magische 59 minuten grens!
"Bijna exact op het voorgenomen schema gelopen" stelt Frankwin, tijden van 20.25, 19.19 en 19.14 (58.58 totaal) onderschrijven dat vooral het tweede deel erg sterk is geweest. "De klim op de Postweg na 10 km. was minder steil dan ik in mijn gedachten had maar wel veel langer, de Gezelligheid na afloop, hier bij de BrinkloopGezelligheid na afloop, hier bij de Brinklooplaatste kilometers hard naar beneden kunnen lopen in tempo 3.35 waarbij ik wel steeds dacht elk moment door de benen te zakken gezien de hoge snelheid". Frankwin vertelt verder dat hij de afdalingen vol gas heeft kunnen lopen en geen herstel nodig heeft gehad na de klim.

 Het was een geslaagde dag. "Presteren gekoppeld aan plezier van een dagje uit met mede BB-lopers, bovendien kampioen van de Venestraat" (straatgenoot, Rutger Lusseveld bleef net achter Frankwin). De strijd met Dick van Os heeft Frankwin niet in zijn voordeel kunnen beslechten....."ook niet verwacht, Dick is op dit moment echt een stuk beter, vooral na de zomer heeft hij veel progressie gemaakt; ik heb nog even de hoop gehad dat Dick te hard weg zou gaan en ik hem zou kunnen achterhalen maar dat bleek niet zo te zijn".

Als het aan Frankwin ligt is hij volgend jaar weer van de partij, "je weet dat dit een supersnel parcours is, dus als het kan ben ik erbij!".
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.