Zondag 17 november staat voor vele hardlopers in het teken van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Deze prachtige maar pittige 15 kilometerwedstrijd voert het looppeloton door "Het Rijk van Nijmegen" via een aantal venijnige klimmetjes over de zevenheuvelenweg. Wie desondanks nog wat reserve heeft ingebouwd kan de laatste kilometers "full speed naar beneden" naar de finish in Nijmegen.
 
In de afgelopen 29 jaar heeft de Scholten Awater Zevenheuvelenloop heel wat ontwikkeling doorgemaakt. Van een 'loopje' met 500 man is deze najaarsklassieker uitgegroeid tot een evenement waar inmiddels ruim 30.000 mensen zich voor inschrijven, onder wie grootse internationale toppers als Haile Gebrselassie, Felix Limo, Paul Tergat en Lornah Kiplagat. Dat het parcours ondanks de afwisseling van klimmen en dalen erg snel is blijkt wel uit het feit dat het wereldrecord 15 km. van zowel de vrouwen als ook de mannen hier is gelopen. Tussen al dit hardloopgeweld zullen ook vele BB'ers hun opwachting maken.
 
Preview met Frankwin Mussche
Voor Frankwin is dit zijn tweede Zevenheuvelenloop. "Vorig jaar liep ik daar mijn eerste wedstrijd als BB-loper met een eindtijd van 1 uur en 2 minuten". Waarom ik nu weer meedoe? "Het is een sfeervolle wedstrijd en vooral dit soort grote evenementen spreken mij aan" aldus Frankwin.Frankwin Mussche, hier in actie bij de Brink-tot-Brinkloop "Verder vind ik het ook een hele gezellige dag, met veel BB'ers in de trein vooraf en na afloop praten over hoe het is gegaan en waar het goed danwel juist minder is verlopen". Dat het parcours ook mooi genoemd wordt is Frankwin vorig jaar niet bijgebleven, "je bent toch met de wedstrijd bezig en heb van de omgeving dan ook weinig gezien".
 
Onder het uur
Doel is zijn p.r. - deze zomer bij de bankloop in Heerde gelopen - te verbeteren, staat nu op 59.48. "Insteek is een tijd te lopen van 59.30 en stiekem hoop ik in de buurt te komen van de 59 minuten grens". Ik zie dit als een piekwedstrijd en daarmee afluisting van het loopjaar 2013. Bovendien is er een nog veel belangrijker doel stelt Frankwin....de sportieve rivaliteit met Dick van Os zondag in mijn voordeel beslissen, op de 10 is Dick sneller en ik op de Halve Marathon, we gaan het zondag meemaken....
 
Diepe Hel
In de voorbereiding op deze loop heeft Frankwin meegedaan aan de Diepe Helloop in Holten. "Die is nog veel pittiger dan de Zevenheuvelen, heb daar de nodige klim-/ en afdaalervaring kunnen opdoen". Wedstrijdtaktiek zal zijn het eerste deel dat veelal omhoog gaat niet te hard weg te gaan zodat de laatste vier kilometer naar beneden maximaal geprofiteerd kan worden van de afdaling. "Zo liep ik vorig jaar de laatste 5 km. meer dan 2 minuten sneller dan de eerste 5!".
 
Voedingstip?....De dag begint zoals wel vaker bij een belangrijke wedstrijd met twee boterhammen belegd met pindakaas en banaan!
We wensen Frankwin en alle andere (BB-)lopers die er zondag een mooi evenement van gaan maken veel plezier en succes in Het Rijk van Nijmegen. Uiteraard komen we na afloop nog terug met een "weekend race report" alsmede een terugblik met Frankwin.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.