Nunspeet 9 november 2012. Vandaag vond de door Loopgroep 2000 goed georganiseerde Zandenplasloop plaats. Een prachtige gecertificeerde ronde om de Zandenplas en daarna glooiiende fietspaden door het Zandenbos in Nunspeet. De zon scheen uitbundig en gelukkig leverde de bossen voldoende beschutting tegen de forse wind die over Nederland woei.
 
Veel goede regionale lopers aan de start bij de Zandenplasloop (foto's: Harry van 't  Veld)5 km. - 2e plek Tess Boekema en 4e plek Marten Bolt.
Zowel Tess als Marten liepen de 5 km. in voorbereiding op de Zevenheuvelenloop volgende week zondag en zetten respectabele tijden neer. Tess liep een tijd van 19.37 en werd ondanks dat ze niet heel tevreden was daarmee toch maar mooi tweede;
 
Marten kwam uit op 19.40 en greep daarmee net naast de prijzen in zijn klasse.
 
10 km. - prachtige prestaties met een persoonlijk record voor Leon van Leussen en Bredewold.
 
Mannen
De hoofdafstand werd gewonnen door de Groninger Arjan Marchand in een tijd van 33.13, kort daarna gevolgd door de ondanks zijn leeftijd (57!) nog steeds erg sterke Aart Stigter in 33.23. De BB-blauwe elite kwam daar heel kort achteraan met een keurige 3e plaats van Erik Slomp in 33.27 en Leon van Leussen die opnieuw zijn beste tijd aanscherpte nu naar 33.30.
 
Een mooie strijd leverde een drietal BB'ers waarbij Bert de Boer (34.39), Bredewold (34.39 - klein p.r.) en Mark Hakbijl (34.40) kort na elkaar de finish passeerden.
 
Martijn Schakelaar (35.58) maakte zijn belofte "35 hoog" waar en komt steeds dichter bij zijn oude niveau.
 
Bijzonder was de wedstrijd van Janoah Bovenhuis. "Had eigenlijk de 5 km. willen lopen maar was te laat doordat ik verkeerd ben gereden". Daarom liep Janoah de 10 km. waarbij de eerste 5 km. relatief rustig werden afgelegd en de tweede 5 km. versnellend naar een eindtijd van 38.42.
 
Vrouwen
Achter de ongenaakbare Ilse Pol (36.25) en een sterk lopende Helen de Vries van AV PEC werden Henrieke Aalbers en Lieve Tollet 3e en 4e in tijden van 40.16 respectievelijk 40.44. Henrieke ervaarde dat een nieuw p.r. na haar keurige eerste 10 km. vorige week in Epe geen vanzelfsprekendheid is maar mag zeker tevreden zijn. Lieve is "on her way back"!
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.