Het is niet eerder voorgekomen in de geschiedenis, maar de storm van vorige week maandag in combinatie met de verwachte weersomstandigheden op zondag heeft de organisatie doen besluiten de Berenloop af te lasten. Leek het op zaterdag nog zo te zijn dat dit alleen zou gelden voor de hele marathon, zondagochtend werd ook de halve marathon "gecancelled".
 
Peter Ligthart met enkele verbijsterde lopers op het inmiddels uitgestorven eilandPeter Ligthart met enkele verbijsterde lopers op het inmiddels uitgestorven eilandBalen.
S H I T ......was het eerste nog meest fatsoenlijke woord dat Peter over zijn lippen kon krijgen toen hij zaterdag hierover werd geïnformeerd.....toen nog met de hoop wel een halve marathon te kunnen lopen. "De afgelopen maanden toegewerkt naar dit evenement, had toch wel een hoogtepunt van het loopjaar 2013 moeten worden", kortom flink balen. Op de vraag wat er zondag nog op het looppramma staat stelt Peter "heb een beetje last van gebrek aan motivatie, soms is een baaldag gewoon een baaldag.  Ik heb besloten vandaag helemaal niet te gaan lopen. " Het gevolg is overigens wel dat de 3.000 loopkilometers nog niet gerealiseerd zijn maar dat doel zal na een weekje "sabbatical" ongetwijfeld binnenkort alsnog worden gehaald!
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.