Het eerste weekend van november staat op "Schylge" jaarlijks in het teken van de Berenloop, een prachtige natuurbeleving in marathonvorm. Het parcours van de Berenloop voert over asfaltwegen, licht glooiende schelpenpaden en ongeveer drie kilometer strand. Bossen, duinen, heidevelden, polders en brede stranden vormen het decor van deze bijzondere marathon
 
Uiteraard spelen de weergoden mogelijk ook een belangrijke factor, er zijn jaren geweest waarin gelopen werd in mistige en windstille omstandigheden maar ook wind en slagregens zijn een optie. Start en finish "in West". Jaarlijks strijken meerdere duizenden lopers neer op Terschelling voor de hele danwel halve marathon. De naam Berenloop wordt ondersteund door de diverse teddyberen die langs het parcours zitten/staan.
 
Peter Ligthart liep de Stadshagenrun in Zwolle als voorbereiding op de marathon van TerschellingPeter Ligthart liep de Stadshagenrun in Zwolle als voorbereiding op de marathon van TerschellingPeter Ligthart is de enige BB-loper die zich dit jaar waagt aan de hele marathon tijdens de Berenloop. "Dit is een hele speciale marathon, de heroïek van de Berenloop spreekt mij aan" stelt Peter. De weersverwachting is vooralsnog zodanig dat er sprake zal zijn van een extra pittige marathon, er wordt een stevige westenwind verwacht waardoor de lopers het tweede deel wind tegen zullen hebben. "Dat maakt niet uit, eigenlijk geldt hier hoe zwaarder hoe beter".
 
Pieken naar deze wedstrijd
De trainingen zijn de laatste maanden afgestemd op deze wedstrijd. "Doel was gesteld op een clubrecord mannen 40+ dus een tijd onder de 2 uur 58" maar is inmiddels bijgesteld naar "uitlopen en zo ver mogelijk voorin zien te eindigen" - Peter denkt dat hij onder de verwachte omstandigheden met een tijd tussen 3.05 en 3.10 tevreden moet zijn. Dat Peter liefhebber van deze wedstrijd is blijkt wel uit het feit dat dit alweer zijn 4e berenloop is. Verder zal de grens van 3.000 gelopen kilometers in 2013 tijdens deze wedstrijd worden geslecht!.....oftewel, Peter is een man van de lange adem!
 
De afgelopen weken heeft hij rustig toegewerkt naar deze wedstrijd en na de Hoge Veluwetrail geen lange duurlopen meer; "ik voel me fysiek beter dan de laatste tijd, pijntjes zijn verdwenen. Bovendien nog even "By Vincent" geweest en nu helemaal klaar voor zondag", zo besluit Peter de voorbeschouwing!
 
Andere  BB-ers.
Op de Halve marathon zijn nog wel enkele BB'ers aktief, zo gaan IJsbrand Rijneveld, Rietje Klappe en Erik Slomp ook naar Terschelling.
 
Wij wensen Peter en de andere BB- ers op Schylge veel succes en plezier en melden ons natuurlijk begin volgende week met een terugblik op de geleverde prestaties.  Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.