Heerde, Naast de Diepe hel Holterbergloop  (zie verslag op website) was er vandaag nog een prachtige wedstrijd waar de lopers uit konden de kiezen. Onder dezelfde prachtige omstandigheden  wellicht wat te warme? - omstandigheden werd de herfstklassieker "De Klokloop"  georganiseerd door atletiekvereniging De Gemzen. Een prachtige ronde door de herfstbossen van Heerde met felle klimmetjes en remmende zandpaden. In totaal deden er zo'n 1200 lopers mee op de verschillende afstanden. 
 
Anja Esveldt op het prachtige Veluwse parcoursAnja Esveldt op het prachtige Veluwse parcours15 kilometer
 Deze afstand werd bij de mannen met grote overmacht gewonnen door plaatselijk favoriet Bas Mekking in een mooie tijd van 53.41.
Bij de vrouwen was de wedstrijd spannender en kon Anja Esveldt een prachtig persoonlijk record noteren van 1.07.29 waarmee ze tweede vrouw werd !  Vorig jaar liep ze nog 1 uur 17 minuten en 19 seconden. "Het was een gezellige loop in de altijd prachtige gekleurde bossen rondom Heerde. Vorige week liep ik al een pr op de 10km met een minuut en ik wilde mijn goede vorm verzilveren. Nu verbeterde ik mijn beste tijd van vorig jaar met bijna tien minuten", aldus de superblije Anja na afloop van haar race. 
Timo Berkenbosch liep een degelijke wedstrijd en finishte in 1.03.59.
 
10 kilometer - overwinning Leon van Leusen
 In een keurige opgebouwde race met een rustige start liep Leon uiteindelijk vanaf kilometer vier op de eerste plaats om terug bij de zeepfabriek een kleine minuut voor Harmen de Vries van HAC 63 uit Hoogeveen te finishen. Leon kwam uit op een tijd van 35.13, "Het was een mooi en pittig parcours...een echte aanrader" aldus Leon.
Voor Michel Blaauwgeers komt de 40 minuten grens nu wel heel dichtbij, Michel liep een persoonlijk record van 40.09 en was daarmee een fractie sneller dan zijn pr van vorige week (40'16"), "Op naar de 39 minuten" is de stellige overtuiging van Michel. Verder liepen Stef Riemens 39'59" . "Ik heb mijn veel te snelle start moeten bekopen met een zware wedstrijd".
Martijn Schakelaar herstellende van een griep liep weer een degelijke eerste wedstrijdje en finishte na 37'10"

 5 kilometer
De 5 kilometer kende één BB-loper, Juda Vecht liep naar een tijd van 21'50".
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.