Holten - Vandaag stond weer de klassieker "Diepe Hel Holterbergloop" op het programma. Nadat vorig jaar vanuit Nijverdal was gestart was het dit jaar weer de beurt aan Holten. Om het nog extra leuk te maken hebben ze 2 jaar geleden in de Holtense variant de Motieweg opgenomen, nog iets steiler dan de Diepe Hel zelf. Nadat de lopers in de 3e km de motieweg verteerd hadden vervolgde de weg, nimmer vlak, naar de Diepe Hel om iets later om te keren en weer terug te lopen naar de finish in Holten.
 
Ondanks een opkomende griep liep ArneMulder  een sterke wedstrijdMannen 10 EM, 3e plek Arne Mulder
Achter de winnaar Rene Stokvis (53:00) van AC Tion uit Enschede en Colin Beekers (54:04) van Achilles wist Arne Mulder beslag te leggen op een 3e plek. Niet 100% fit worstelde Arne met het parcours, heuvelop was het zwaar en moest hij de anderen soms laten gaan, heuvel afwaarts wist hij telkens terrein terug te pakken. De laatste km was het doorbijten naar de finish maar de 3e plek wist Arne nog met 5 sec te pakken, de tijd was wat minder met  54:29, maar op dit parcours telt vooral de klassering.
 
Mark Hakbijl, Berthold Berger en Willard Bredewold liepen continu jojo-end in de buurt van elkaar. Willard was heuvelop het sterkst, Mark heuvelaf en Berthold zat er vlak achter en kwam goed terug later. In de laatste km nam Mark afstand van Berthold en finishte in 59:46. Berthold liet de echte versnelling, uit voorzorg, achterwege en mocht het podium als 5e M40 beklimmen met 59:58. Willard verbeterde uiteindelijk nipt zijn pr met 1:00:03.
 
Frankwin Mussche had het zwaar vandaag en merkte al snel dat het niet super ging vandaag, samen met Tess liep hij naar een tijd 1:07:22. Marten Bolt startte snel maar had het op het eind zichtbaar zwaar en wist te finishen 1:11:09.
 
Een fimpje gemaakt van de doorkomst op de Motieweg is beschikbaar op Youtube (ook in HD). De doorkomst van alle BB Lopers is hierop terug te zien.
 
 
Tess (PR) en Lieve eindigen als 7e en 10e (6e en 8e VSEN)
Ondanks flinke progressie is een PR op dit parcours niet iets wat je meteen verwacht, maar uiteindelijk lukte het Tess Boekema echter wel. Gedurend samen lopend met Frankwin, snelde ze in de laatste meters bij Frankwin weg en finishte als 6e VSEN in een tijd van 1:07:18. Lieve Tollet had moeite met de afstand, maar wist toch nog mooi te finishen in 1:09:24.
 
5 EM, 3e plek voor Joep Emmen.
De mannen van de 5EM hadden het geluk niet door de Diepe Hel te hoeven maar desondanks kregen zij ook in het begin de Motieweg voor de kiezen. Een week na zijn sterke optreden bij de Stadshagenrun zette Joep hier ook een mooie prestatie neer door als 3e te eindigen op de 5 EM in 27:49, waarmee hij Bram Som ruim voor bleef.
Prestaties overige BB Lopers:
  • Rutger Lusseveld - 31:36
  • Sebastiaan van de Berg - 34:17
  • Retse van der Berg - +- 34:25
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.