Al jarenlang staat de Klokloop in Heerde prominent op de wedstrijdkalender eind oktober.......alhoewel wedstrijd?....eigenlijk een recreatieloop, er is geen prijzengeld en er zijn geen huldigingen. Toch zullen alle deelnemers uiteindelijk als winnaar over de streep komen vanwege de mooie ronde die gelopen wordt door de gekleurde herfstbossen van de Noord Veluwe. Organisatie is in handen van atletiekvereniging De Gemzen, dit in samenspraak met hoofdsponsor zeepfabriek De Klok vanwaar ook de start zal plaatsvinden.
 
Leon van Leusen liep een persoonlijk record tijdens de Unicef StadshagenrunMeerdere BB-lopers hebben de Diepe Hel in Nijverdal verkozen boven de Klokloop, op zich begrijpelijk vanwege het ontbreken van het wedstrijdelement in Heerde, maar het parcours in Heerde biedt voldoende uitdagingen om je huidige mogelijkeden op een gevarieerd parcours te testen. In totaal zullen er zo'n 1.200 lopers van start gaan op de diverse afstanden.
 
Leon van Leussen is één van de BB-lopers die meegaat doen aan de Klokloop en wel op de 10 km. Zijn doel is niets minder dan eerste te worden op deze afstand. "Ik wil gewoon lekker lopen en zie dit als een wedstrijdje tussendoor. Nog een paar wegwedstrijden en dan ga ik een aantal 5 kilometers crossen in het SallandsCrosscircuit". De Klokloop heeft Leon niet eerder gelopen. Tijdens de Stadshagenrun liep ik een tijd van 34.25, "tijd maakt mij nu niet zoveel uit".
 
Wij wensen Leon en  alle lopers dit weekend veel plezier en succes met hun wedstrijd en zullen na die tijd uiteraard voor een terugblik zorgdragen.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.