De Amsterdam marathon werd zondag onder perfecte omstandigheden gelopen. Erik Makkinga nam deel aan de bedrijvenloop en liep de halve marathon.
 
Erik, hier in actie in bij het Zwolse halve marathon festival"Een mooie mogelijkheid om te voet Amsterdam te verkennen. Helemaal tevreden ben ik niet met mijn eindtijd 1:34:40,  maar het had ook slechter gekund. Tot de eerste 10km ging het volgens schema (richttijd 1:31) waarna ik last kreeg van  mijn rechter hak, waarna ik mijn tempo iets vertraagd heb. Het parcours was mooi vlak en voorzien van asfalt. Af en toe even op de tramrails letten hetgeen is als noord-oosteling niet gewend ben.
 
Het eerste deel van het parcours is niet echt uitdagend, door een bedrijventerrein. Het tweede deel is beter als je naar en rond de binnenstad loopt, even door het Vondelpark en met vleugels het Olympisch Stadion binnen naar de finish. Op een aantal plaatsen is het parcours door dranghekken redelijk smal waardoor het lastig was om mensen in te halen. Doel helaas niet gehaald maar wel lekker gelopen."
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.