De StadshagenRun, dit jaar weer perfect georganiseerd door Loopsport Zwolle, kende een prachtige editie. Heerlijk herftstweer, niet te veel wind, een grote opkomst van lopers en veel publiek langs de kant. De 5k met een rondje door Stadshagen naar de dijk langs het Zwartewater werd zowel door de mannen als de vrouwen gewonnen door BB-lopers.
 
Henrieke Aalberts won de 5k met overmachtFraai PR van Henrieke
Henrieke Aalberts, reeds favoriet voor de winst bij  de insiders, won de race met overmacht. Met een heel mooie 18:55 verbeterde ze haar PR op deze afstand met 12 tellen. "Het eigenlijk heel makkelijk, Ik had geen horloge bij me dus ik wist onderweg niet hoe hard het ging. Had ook niet veel lopers om me heen om me op te richten. Heb goed kunnen lopen en had op het laatst genoeg over voor de eindsprint" aldus een blije Henrieke, die sinds 2 maanden lid van is van de BB-lopers.
 
Gerben prolongeert titel
Gerben van Vilsteren won de 5k bij de heren overlal in 16:42. Na een wat tegenslag met kleine blessures de afgelopen maanden is hij weer goed op de weg terug. "Ging prima, lekker gelopen", aldus Gerben. Sebastiaan vd Berg finishte in 19:56.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.