Het hoofdnummer werd met overmacht gewonnen door Andre Knol uit Ermelo, zijn progressie de afgelopen maanden werd bekroond met een prima tijd van 1.13.29."Ons" hoofdnummer was natuurlijk de 10 km. waarvan reeds kort verslag is gedaan met een geweldig mooi BB-blauw podium.
 
Berthold Berger rechts op de foto naast winnaar Leon van Leusen en Mark HakbijlBerthold Berger rechts op de foto naast winnaar Leon van Leusen en Mark HakbijlBertold Berger - 10 km.
Berthold heeft deze wedstrijd gebruikt als opbouwwedstrijd mede met het oog op De Stadshagenrun. Samen met Mark Hakbijl en Leon van Leussen vanaf de start de koppositie genomen, "het ging erg makkelijk" stelt Berthold om te vervolgen "ik heb het geen moment moeilijk gehad". In een constant tempo - weliswaar iets sneller dan vooraf ingecalculeerd - en zonder versnelling ontspannen gelopen naar een tijd van exact 36 minuten.
 
Ik ben bewust niet meegegaan met Leon die fors versnelde in de laatste 3 kilometer, dat lag voor mij niet in de lijn van deze opbouwwedstrijd. Berthold geeft aan veel energie te hebben gekregen van deze prestatie, "voelt goed en geeft veel vertrouwen voor de Stadshagenrun". Nu wel wat lichte spierpijn/stijfheid maar zeker geen terugkomende blessureperikelen!
 
Kortom, en dat is een opmerking van de redactie, Berthold is voor de 40+ categorie aanstaande zaterdag tijdens de clubkampioenschappen een serieuze medailliekandidaat.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.