Falco Olivier, hier ontspannen lopend tijdens de marathon van EnschedeEindhoven, 12 oktober 2013. Falco Olivier stond vandaag aan de start van zijn officiële eerste marathon. In april van dit jaar liep hij als haas de marathon van Enschede uit in een tijd van 2 uur 48 minuten. Vandaag ging Falco weg op een tijd van rond de 2 uur 38 minuten. Ondanks de regenachtige omstandigheden hield Falco stand en finishte na 2 uur 38 minuten en 10 seconden (officieus). Hiermee verbeterde Falco eveneens het clubrecord dat sinds april op naam stond van Henk Smalbrugge (2 uur 39 minuten en 1 seconde).
 
"De afgelopen weken en dagen met Berthold regelmatig overleg gehad waarop te vertrekken en een tijd van 2uur 38 minuten was gezien mijn niet ideale voorbereidingen een realistische tijd. Vanaf de start liep ik goed op schema. Ik had me goed ingesmeerd tegen de regen en kou en heb het onderweg geen moment koud gehad. Halverwege kwam ik door na exact 1 uur 18 minuten. Vanaf kilometer 35 werd het wel zwaarder maar ik heb het niet zo zwaar gehad als in Enschede. Van de 35e kilometer heb ik nog wel een tijd alleen voorop tegen de wind gelopen omdat op dat moment niet kon overnemen.  De laatste 2 km waren echt pittig en bij een haakse bocht vlak voor het centrum stond kon ik na de bocht niet meer versnellen. Al met al de tweede helft goed doorgelopen. Even dacht ik nog onder de 2uur 38 te finishen maar dat was niet meer mogelijk. Bij goede omstandigheden had er nog wel iets meer ingezeten en ben erg blij met dit resultaat en clubrecord!. Nu lekker op vakantie"
 
Timo BerkenboschTimo Berkenbosch loopt 3:09
Timo liep lang op een schema dat hem zelfs rond de 3uur blank zou doen finishen. Na 35 kilometer werd het toenemend zwaar maar zijn eindtijd in 3:09:34 (PR) mag er nog steeds zijn.
 
Haaswerk Arne Mulder
Arne Mulder was door de organisatie gevraagd om de snelste vrouwen te hazen."Vooraf hadden de dames het plan om te vertrekken op een eindtijd van sub 2uur 30min. We vertrokken op 3'30" per kilometer.  Na 11 kilometer kon een dame het tempo niet meer aan en ben ik door gelopen met de latere winnares Ruth Wanjiru. Vervolgens afgesproken om het tempo te temporiseren naar een tempo van 3'35-3'40"per kilometer. Regelmatig keek ik om en vroeg of alles goed ging. Uiteindelijk ben ik na 35 kilometer uitgestapt en op dat moment kon ze mooi verder lopen met een groepje dat ons passeerde. Ruth finishte na 2 uur 33 minuten en 49 seconden. Het was een onvergetelijke ervaring en een top organisatie."
 
Tweede plaats Lieve Tollet
Lieve Tollet liep vandaag niet de marathon maar de 5 kilometer tijdens het marathon festival. Lieve werd tweede en finishte na 19'40". "Het goede gevoel begint weer te komen. Elke week gaat het weer beter en zo'n tijd gezien de omstandigheden ben ik meer dan tevreden mee!"
 
 
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.