De Halve Marathon van Meppel prijkt al jaren lang medio oktober op de regionale wedstrijdkalender. Vanaf de atletiekbaan van AV De Sprinter wordt een mooie lus gelopen door het buitengebied van Meppel en via natuurgebied De Zwarte Dennen gaat het al slingerend over asfalt- en klinkerwegen terug naar Meppel. Veelal doen er enkele honderden deelnemers mee aan de 10 danwel 21 km. en wordt het evenement aan elkaar gepraat door de enthousiaste Herman Weening.
 
Berthold Berger, hier in actie tijdens de "halve" van ZwolleBertold Berger - 10 km.
Deze week in de voorbeschouwing op deze wedstrijd niemand minder dan Berthold Berger, niet alleen een gedreven coach maar ook nog altijd op zoek naar de maximale prestatie als loper. Na een langere periode van blessures, ups-and-downs in trainingsintensiteit en af en toe een opbouwwedstrijd gaat hij zaterdag 12 oktober van start op de 10 km. in Meppel.
 
Hoe staat Berthold ervoor, hoe reageert het lichaam op intensievere inspanning en welke tijd is op dit moment verantwoord lopend mogelijk?.....dit zijn zomaar een paar vragen die zaterdag beantwoord zullen worden. Op de vraag hoe Berthold deze wedstrijd benadert antwoord hij: "dit is een opbouwwedstrijd, doel is zoveel mogelijk gecontroleerd te lopen op tempo 3.40/3.45 per km. en zo mogelijk de laatste kilometer te versnellen waardoor een eindtijd onder de 37 minuten gelopen wordt". Om te vervolgen "een testloop van 8 km. vorige week zaterdag gaf mij voldoende vertrouwen om in Meppel van start te gaan, dit alles in voorbereiding op de Stadshagenrun".
 
Weetje.
Leuk weetje is overigens dat Berthold in 1996 het parcoursrecord heeft gelopen in Meppel op de Halve Marathon, een tijd van 1 uur en 5 minuten - inmiddels verbeterd naar 1.04 en in "buitenlandse handen".
 
We wensen Berthold en natuurlijk ook andere BB'ers die mogelijk van start gaan in Meppel veel succes en komen begin volgende week uiteraard met de wel bekende terugblik op zijn geleverde prestatie.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.