The day after.....Na een dag welverdiende rust en voorzichtig opkomende spierpijn in de bovenbenen, kijken we terug naar de knappe prestatie die "onze Bolt" heeft neergezet op de marathon in Zwolle.
 
Marten onderweg bij de marathon van ZwolleAmbitieus was het doel gesteld op een tijd onder de 3.10. Dit leek het eerste deel tot aan de doorkomst op de Molenbrug in Kampen te gaan lukken, in een ontspannen tempo kort achter de zeer sterk lopende Theo Boekema kwam Marten door op 1.27 na 20 km. "Vanaf dat moment geprobeerd te versnellen maar dat bleek uiteindelijk niet te lukken.
 
Op de dijk tussen Kampen en Zalk, waar het inmiddels toch wel warm geworden was, zakte het tempo en later moest ik een aantal keer kort wandelen om de hartslag weer terug te brengen". Uiteindelijk zo'n 15 minuten verloren in het tweede deel maar gezien de relatief korte voorbereiding met wellicht te weinig langere tempoduurtrainingen toch heel tevreden met de gelopen tijd van 3 uur en 15 minuten.
 
Deze tijd was goed voor een derde plek bij de mannen 50+ en biedt perspectief voor de komende wedstrijden waarbij vooral een goede tijd op de Halve Marathon mogelijk moet zijn aldus Marten.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.