De hoge Veluwe trail is een zware loop  flink wat hoogteverschillen en een een lastig en lang (39k) parcours. Voor Peter Ligthart was dit een belangrijk doel in dit seizoen.
 
Peter Ligthart"Voorafgaand aan de start werd het complete veld meegedeeld dat de afstand na wat "last minute" aanpassingen van 37,5 naar 39,0 kilometer was gegaan, en dat het ook een stuk zwaarder was geworden. In het middenstuk waren ongeveer 30 bostrappen toegevoegd, en die waren zwaar.
 
Na een paar kilometer ging het eerste deel over open vlaktes met heel veel rul zand, ook daar kon je je traillopershart ophalen. Het grote verschil tussen trail- en wegwedstrijden is het grote verschil in tempowisselingen, het terrein bepaald immers hoe hard je kunt lopen. Dit jaar voor het eerst een trial gelopen, dit was de derde en nu ging het helemaal zoals het moest.
 
Na een eerste paar snelle kilometer's in de aanloop van ongeveer 4:15 op de zandvlaktes het tempo naar ongeveer 5:00 laten zakken, daarna kwamen we in het bos met redelijk goed begaanbare bospaden en kon ik steeds meer gas geven. Nog diverse lopers ingehaald en uiteindelijk als 8ste in 2:56:55 (4:39 per kilometer gemiddeld) over de streep gekomen op "slechts" 16 minuten van de winnaar.
 
Voor mij was vandaag een perfecte generale in de aanloop naar de marathon op Terschelling, deze Berenloop is mijn laatste grote uitdaging voor dit jaar. Doel is daar het clubrecord in de categorie 40+ minus 1 seconde."
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.