Een aardige delegatie BB-lopers was deze mooie nazomerse zondagmiddag naar Zuidwolde afgereisd om gebruik te maken van het snelle parcours van de Bikkelloop, voor velen de laatste test voor het clubkampioenschap over twee weken. De meesten verkozen vandaag de 5 km (2 rondes), een enkeling waagde zich aan de 10 km (4 rondes).

Erik Slomp op weg naar een fraai PR5 km
Erik Slomp gaf van tevoren aan zin noch vertrouwen te hebben in de wedstrijd. Direct na het startschot was daar echter niets meer van te merken toen hij meteen de koppositie pakte, de achtervolgers op immer groeiende achterstand zette en soleerde na een fraai pr van 15:50.

De achtervolgende groep, met daarin Leon van Leusen, Mark Hakbijl en Joep Emmen, moesten onderling de strijd aangaan om plek 2 en 3. Plan was om vooral niet te gek van start te gaan en proberen bij elkaar in de buurt te blijven. Leon poogde onderweg nog vergeefs te ontsnappen uit de groep en moest met een prima tijd van 16:29 genoegen nemen met een 4e plaats. Mark moest alle zeilen bijzetten om bij de groep te blijven. De kracht ontbrak om op het eind nog een versnelling te plaatsen, maar het leverde wel een nieuw pr op van 16:31, alsmede een 5e plaats. Joep hield het lang vol, maar moest de strijd in de laatste kilometer helaas opgeven (17:09, 9e plaats).

Bij de dames is Marlies Groenewold behoudend begonnen en duldde lokale loopster Marije Hulzebos in eerste instantie nog voor zich. Daarna zodanig versneld dat ze zowel de overwinning als een pr (19:28) binnensleepte. Wilmke Boersma liep een degelijke wedstrijd, waarin ze zichtbaar tot het uiterste is gegaan om haar pr te verbeteren tot 21:13 en ook nog eens een 3e plek wist te pakken.

10 km
Lieve Tollet vertegenwoordigde de BB-lopers op de langste afstand met pas haar eerste 10 km sinds Wierden drie maanden geleden. Gemakkelijk was het allerminst, maar haar tijd van 41:29 (net buiten het podium) laat zien dat haar vorm langzaam maar zeker terug aan het komen is.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.