De tweede editie van de marathon van Zwolle kende nagenoeg ideale weersomstandigheden, niet te veel wind, zacht herfstzonnetje met fraaie wolkenluchten bocen de IJsseldelta. De deelnemers aan de hele marathon zullen toch weinig oog hebben gehad voor de wolkenluchten tijdens het laatste kwart, als er al meer dan 30 kilometer hard is gelopen. Namens de BB-lopers kwamen Martijn Schakelaar en Marten Bolt op de hoofdafstand in actie.
 
Martijn loopt de Zwolse binnenstad inMartijn tweede achter Bjorn van Ekeren
Martijn Schakelaar had zijn race goed opgebouwd. De eerste helft liep hij samen met Bennie Thunker van Isala '96 en Martijn Dekker gedrieën kort achter de kop.
 
Zoals gepland versnelde Martijn op de Molenbrug bij Kampen en bij het 29 kilometerpunt liep hij even op kop met de latere winnaar Bjorn van Ekeren. Deze versnelde hierop waaarna het voor Martijn zaak was de tweede plaats te consolideren. Martijn finishte uiteindelijk in een fraaie 2:49:19.
 
Marten Bolt derde M50
Ons lange afstands-kanon in de M50 categorie Marten Bolt liep een prima race. In het begin let hij al snel het spoor Theo Boekema los die de als winnaar indeze categorie zo eindigen in een indrukwekkende 3;00:24. Marten werd derde achter Jacob vd Leij (3:11:21) en kwam over de meet in het PECZwolle stadion in 3:15:31.
 
Quattro en Duo Marathon
Michel Drogt en Freek Noordhuis finishten met hun team als vierde in deze race in 3:07:26. De Duo marathon werd gewonnen door René Poppe en Frank Eggink.
 
Life uitslagen vindt je hier.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.