Zondag 6 oktober start om 10.30 uur de tweede editie van de marathon van Zwolle in het IJsseldeltastadion. In deze thuiswedstrijd zal Marten Bolt - DE marathonman van de BB-lopers - zijn 24e marathon gaan lopen.
 
Marten BoltTrainingsbeest
De marathon is een magische afstand, hiervoor moet veel trainingsarbeid verzet worden maar dit is voor een "trainingsbeest" als Marten geen probleem. Deze marathon is een lastige, er staat weinig tot geen publiek en voert de lopers door de altijd windrijke polder. Verder zijn de ijsselbruggen bij Kampen en Hattem/Zwolle natuurlijk ook pittige obstakels.
 
Naar de  3:10
Desondanks is zijn doel een poging zijn tweede prestatie ooit, gelopen als 50+'er, te verbeteren. Hiervoor moet Marten een tijd lopen sneller dan 3.10.58, dit staat sinds april 2012 gelopen in Rotterdam. In dat geval is hij zeker ook kandidaat voor een plekje op het podium tijdens de huldiging in het stadion. Op de vraag of dat haalbaar is antwoordt Marten "ik ben een loper die soms hele goede dagen heeft en soms mindere, bovendien is deze editie voor mij een revanche op de eerste" waar hij door trainingsachterstand als gevolg van blessures een mindere tijd liep.....dus het zal zondag blijken, ambitieus is het zeker!
 
Pasta, pannekoek en puree
De laatste dagen voor de marathon zal er onder andere pasta, pannekoeken en aardappelpurree op het menu staan om zo met veel koolhydraten van start te kunnen gaan.
 
We wensen Marten veel succes en uiteraard ook het nodige plezier toe en zullen begin volgende week rapporteren hoe het hem is vergaan.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.