Met 3000 deelnemers dit jaar is de Posbankloop in Velp steeds populairder aan het worden. Op het heuvelachtige parcours met natuurlijk de beklimming van de Posbank als scherprechter legde Anja Esveldt beslag op de eerste plaats in de V45-categorie in een fraai persoonlijk record.
 
Anja op de laatste kilometer van de PosbankloopAnja op de laatste kilometer van de Posbankloop"De Posbank is een prachtige loop maar zwaar. De eerste 4 km traditioneel een lekker begin was nu pal tegen de wind in en die was strak vandaag. Helaas weer geen aansluiting kunnen vinden. Het wordt tijd dat ik vrienden ga maken. Bij 5km begint het werk van Posbank, klimmen en dalen tot 102 meter (hoog).
Dan weer lekker naar beneden met wat tussen klimmetjes tot aan de MUUR! 500 meter stijl omhoog. Echt een punt waarop mijn lijf denkt: kom we gaan wandelen en wel NU! Toch doorgelopen, de record meting heb ik niet gehaald. Dan weer naar beneden en nog een keer een beetje omhoog. En dan echt naar het dal en de finish.
Berthold had me gewaarschuwd. Je moet hier geen PR verwachten. Maar met 1:07:46 zit ik zelfs maar een 15 sec van mijn 10k-PR af. Al met al super blij en dan ook nog eerste vrouw 45+."
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.