Op 29 september vind het NK 10 kilometer plaats tijdens de Singelloop in Utrecht. Meerdere BB-lopers reizen deze dag af naar Utrecht om hun "sportief geluk te beproeven" in de wetenschap dat dit parcours garant staat voor snelle tijden, zo is het wereldrecord op de 10 kilomter hier gelopen! Naar verwachting starten in totaal zo'n 10.000 deelnemer over de verschillende afstanden.
 
Edwin Middelveld, hier in actie bij de halve marathon van ZwolleOnze eigen Edwin Middelveld heeft deze wedstrijd ook uitgekozen als piekmoment. Ambitie is om zijn persoonlijk record op deze afstand aan te scherpen, dit dateert van 2011 en staat op 41 minuten en 15 seconden. De laatste periode is er stevig getraind, is het gevoel dan ook goed en denkt Edwin dat een tijd (ruim?) onder de 41 minuten mogelijk moet zijn.
 
De opbouw van de wedstrijd zal "anders dan anders" zijn, nu eens niet een harde eerste kilometer maar zo mogelijk een vlakke race. Uiteraard is een niet te snelle start in dit hardloopgeweld en met het vele publiek in Utrecht al een uitdaging op zich, maar Edwin weet dat zijn beste prestatie zal volgen als hij zich aan zijn voornemen houdt. Aanpassing op het gebied van voeding in de laatste week voor deze wedstrijd is niet aan de orde, "eet altijd gezond". Kortom, niets staat een mooie prestatie in de weg en we wensen Edwin en uiteraard alle andere BB-lopers veel succes zondagen begin volgende week uiteraard terug op de geleverde prestaties.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.