Op een doordeweekse avond stond Borre als enige BB-loper aan de start bij de 10 km in Olst om een goede prikkel te krijgen op weg naar de piekwedstrijd de Singelloop in Utrecht over 10 dagen.
 
Borre de GierBorre de Gier"Bij de start was ik verbaasd geen BB blauw in het startvak te zien. Normaal wordt je omringd door clubgenoten. Nadat ik op maandag plotseling behoorlijk verkouden was geworden, twijfelde ik sterk of ik wel mee moest doen. Loslopen gisteren ging goed ondanks mijn loopneus dus toch maar gegaan."
 
Het resultaat mocht er zijn want met 37.31 liep Borre 3 seconden boven zijn pr dat hij op een tekort parcours had gelopen twee jaar geleden in Stadshagen. "Achteraf gezien had ik een pr gelopen als ik onderweg beter had gerekend. Ik liep best lekker en constant op een best moeilijk parcours. Twee rondjes met twee keer 1.300m modderig landweggetje en grindpad, 2 keer een 180 graden draai en best veel bochtjes en achterblijvers. Na 7 km toch wat last van luchtwegen dus besloot er geen eindsprint uit te persen. Maar als ik geweten had dat ik zo dicht bij mijn pr zat, had ik nog best iets harder gekund aan het einde. Het gevoel is goed dus hoop in Utrecht mijn pr te verbeteren. Na een paar glazen appelsap genuttigd te hebben, ging ik tevreden met een zak appelen huiswaarts."
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.