Nieuwleusen - Vanavond stond de 2e editie van de Oranjeloop in Nieuwleusen. Een strak georganiseerde wedstrijd die goed aan de weg timmert in haar nog jonge bestaan. Een verfrissend buitje tijdens de 5 km zorgde dat de omstandigheden nog redelijk goed waren ondanks het warme weer van de dag.
 
5 km - Pr voor Leon van Leusen
Op de 5 km vielen Leon, Gerben en Joep alledrie net buiten het podium met een 4,5 en 6e plek. Wel zette Leon van Leusen een mooi pr op de klokken met een tijd van 16:26 en dat na een periode vol blessureleed. In het begin was Gerben van Vilsteren nog in de buurt van Leon te vinden maar na een snelle start moest Gerben inleveren maar finishte uiteindelijk net onder de 17 minuten met een tijd van 16:58. Daar weer vlak achter wilde Joep Emmen vooral het goede gevoel weer terug krijgen met een tijd net iets sneller dan in Berkum. Terugkijkend is dat goed gelukt met 17:10.
Dick van Os liep naar een mooie 18:27na een iets te snelle start waarmee hij mee ging met Stef Riemens.Desalniettemin was Dick meer dan tevreden met het minimale verval en een benadering van zijn pr op slechts 4 seconden.
 
5 km - 1e plek M50+ Stef Riemens
Achter deze jonge honden waren er nog een aantal BB Lopers die mee deden. Beste prestatie van de dag kwam op naam van Stef Riemens die met een tijd van 18:15 zelfs ruim alle M40+ er af liep. Marten Bolt finishte net buiten het podium met een tijd van 19:35.
 
10 km - Sjoerd (PR), Wilmke (PR) en Erik op het podium
Nadat er op de 5 km een verfrissend buitje was gevallen was het een, naar omstandigheden, goed loopweertje. Achter de Marokkaan Soufiyan Elbourabia liep Erik Slomp, compleet solo, zijn eigen wedstrijd en finishte als 2e met een tijd nagenoeg gelijk aan vorige week in Berkum, 34:55. Erik was tevreden na afloop en gaf aan 10x soepeler en lekkerder te hebben gelopen als vorige week, dus dat gaat weer de goeie kant op.
Sjoerd van Westerop liep zijn zoveelste pr van dit jaar, 38:17 (2sec sneller dan Berkum), maar schitterde helaas in afwezigheid op het podium. Blijkbaar moet hij nog enigzins wennen aan nieuwe status tussen de snelle lopers.
Ook voor Wilmke Boersma was er een podiumplek te noteren en een automatisch PR in haar debuut op de 10 km in haar 2e hardloop carriere. Verlost van blessures en met het oog op de clubkampioenschappen liep ze haar 1e 10 km en finishte meteen als 2e VSEN in een tijd van 45:14. Vlak voor Wilmke finishte Anja Esveldt als 4e V35+ en zat daarmee slechts een paar seconden boven haar pr.
 
Alle uitslagen op http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2013090600861
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.