Er is al veel geschreven over de mooie prestaties die gisteren geleverd zijn in Dalfsen. Wat nog ontbreekt is de terugblik op de prestatie van Karina Willems op de 10 km.
 
Karina hier rechts op de foto tijdens het loopfestijn Dalfsen [url=www.adriaanholsappel.nl](foto Adriaan Holsappel)[/url]Dat deze afstand niet "vanzelf gaat" heeft Karina gisteren ervaren, snelheid genoeg maar deze ook meenemen naar de 10 km. is een hele uitdaging. Na een snelle start bewust wat gas terug genomen en in een mooie vlakke race deels ook samen met Peter Ligthart (HM) kwam de tijd tot stilstand op 41.05 geeft Karina aan. Net even boven haar persoonlijk record en dus een keurige prestatie. "Vooraf gehoopt om dit  PR te verbreken maar dat komt wellicht binnenkort op het NK 10 km. in Utrecht".
 
Dalfsen is daarmee een hele mooie testloop geweest en daardoor kan Karina tevreden terugkijken op haar prestatie. Bovendien leverde dit een 3e plaats op kort achter Tess Boekema en Lies Deruddere. De omstandigheden waren "wel oké", misschien wat klam maar op zich prima loopweer. Nu weer lekker trainen op tempohardheid en toewerken "naar Utrecht".
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.