De omstandigheden aan de start  van de Furness Car halve marathon van Dalfsen leken op het eerste gezicht gunstig met een graadje of 19 , echter de hoge luchtvochtigheid circa 95% maakten het er voor de lopers niet makkelijker op. Aan de start stonden zo'n 1500 lopers die konden kiezen uit de 5km, 10km en 21.1km. De vertrouwde stem van mister Dalfsen himself Henk Borgmeier maakte voor het publiek en de lopers weer een compleet loopfestijn van. 
Beste prestatie van de BB-lopers werd geleverd door Bert de Boer op de halve marathon. Bert scherpte zijn persoonlijk record met 50 seconden aan tot 1u 14'24. "Het ging erg lekker en heb vrijwel de hele tijd kilometers rond de 3'30" gelopen. Na een voorzichtige start kon ik zoals afgesproken de tweede helft versnellen en dan is het fijn als het een PR oplevert. " 
 
Tees Boekema en Karina WillemsHalve marathon
Op de halve marathon liep Peter Ligthart ook een climax loop in voorbereiding op een paar  trail wedstrijden later dit jaar en finishte in een keurige 1 uur 24'40" en verrichte onderweg nog wat haaswerk voor clubgenote Karina Willems.
Marijn de Keizer in voorbereiding op de marathon van Zwolle liep een keurige 1 uur 40'42".
 
Podiumplaatsen op de 10 kilometer bij de dames en heren
Tess Boekema finishte als eerste dame en snoepte ondanks haar lichte neusverkoudheid weer wat seconden van haar beste tijd af (40'08") en liet de klok stilstaan op 40'01" "Wel even flink balen, ik zag de seconden wegtikken en perste er een eindschot uit maar het mocht niet baten. Ik had gehoopt nu een 39 hoog te lopen,  maar die komt eraan." Clubgenote Karina Willems liep haar tweede 10 kilometer ooit en finishte na 41'05" op een 3e plaats. Saskia Berris in voorbereiding op de Zwolse triatlon testte zichzelf en liep een degelijke 46'44" "Gezien de trainingen en de focus op zwemmen en fietsen kan ik niet anders dan tevreden zijn met deze tijd."
 
Mannen 10km
Arne Mulder won de 10 kilometer bij de mannen in 32'29" en liep de afstand ook met een opdracht" Eerst rustig starten en de tweede helft 30 seconden sneller. Het ging niet makkelijk, maar deze weken maak ik extra kilometers  en dan merk je dat de echte scherpte er niet is" Master en trainingsmaatje Henk Smalbrugge liep zijn tweede opbouwwedstrijdje weer heel ontspannen en finishte na 35'30 op een derde plaats.  Frankwin Mussche finishte na 39'20" . Nieuwkomer Freek Noordhuis was na afloop ook superblij met zijn nieuwe PR. Vorige week al in Berkum een PR en nu weer iets sneller. Freek finishte na 40'03". We hebben nagenoeg de hele race mooi samen gelopen in een groepje met Theo Boekema (RCL) en Tess Boekema, alleen in de slotkilometer versnelde Tess en moest ik haar laten gaan". Edwin Middelveld liep na een zeer voortvarende eerste  5km in 20'35"  uiteindelijk 42'52".
 vlnr Tess Boekema, Arne Mulder, Karina Willems en Henk Smalbrugge
5 kilometer
Lieve Tollet liep na lange tijd weer haar eerste opbouwwedstrijdje en finishte na 20'37" op een keurige 3e plaats.
Bij de mannen liep nieuwkomer Willard Bredewold een mooi persoonlijk record en finishte na 16'20" en dat was goed voor een tweede plaats en een verbetering van zijn pr met een minuut!  Hans Lindeboom nam de 3e plaats in op het podium en komt langzaam weer terug en finishte na 16'46".  Martijn Schakelaar finishte na 17'04"
Bij de masters dook Borre de Gier voor het eerst onder de 18 minuten grens en finishte na 17'55" en was superblij met zijn pr. "Eindelijk gelukt".
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.