Ketelhavenloop 10 km. zaterdag 31 augustus 2013.  Zaterdagochtend 31 augustus. Villapark Ketelhaven, de serene rust wordt "wreed" verstoord door een klein maar gezellig wedstrijdje van 10 km. in de polder. Rondjes van 2 km. slingerend door het park en een aankomst "bergop". In totaal 5 BB-lopers hebben ervoor gekozen hier te gaan lopen. Mooie prestaties worden geleverd, zo zijn de plekken 2 tot en met 5 voor de blauwe trein en is er een opvallende prestatie voor Marten Bolt.
 
De snelste BB'er is Bert de Boer die na 6 km. alleen komt te lopen en daardoor helaas wat terugvalt in snelheid maar toch een mooie 34 laag scoort (34'07").
Ruim daarachter loopt het groepje Henk Smalbrugge (36'00"), Willard Bredewold (36'07") en Martijn Schakelaar (36'17") vrijwel de hele race samen, uiteindelijk is het ook in deze volgorde dat er gefinisht wordt in tijden die een fractie boven de 36 minuten grens uitkomen. Mooi ook te zien hoe gemakkelijk Henk loopt, dit tempo kost hem nagenoeg geen moeite. Het is te hopen dat hij voorzichtig aan een definitieve "come-back" kan werken.
Na de vertwijfeling van Marten over zijn vorige prestatie in Hollandscheveld slaagt deze 50+'er erin niet alleen 3e te worden in zijn categorie maar ook nog eens zo'n 1.30 minuut sneller te zijn dan vorige week en te finishen rond de 41 minuten en 30 seconden.
Exacte uitslagen op uitslagen.nl.
In de loop van de middag keerde de rust weer terug op het villapark.......
 
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.