Een van de hoogtepunten van de Pompdagen in Heino is de Pomploop over 5 en 10 kilometer.  Onder mooie omstandigheden met weinig wind werden prima prestaties neergezet.  De deelnemende BB-lopers behaalden alle het podium. Tess Boekema won met overmacht de 5k bij de dames, Leon van Leusen deed hetzelfde bij de heren. Frank Eggink werd op de 10k sterk tweede achter Johan Kats (Daventria).
 
Winnaars in Heino op de 5k Tess Boekema en Leon van LeusenTess Boekema nadert de 19 minuten-grens
"Ik heb echt lekker op tempo kunnen lopen. Een grote motivatie was dat mijn vader de hele wedstrijd ongeveer 60 meter voor me liep. Na 4,5km kon ik hem voorbij gaan. Dus ik heb voor het eerst m'n vader er uit gelopen! Bij de start werd door speaker Henk Borgmeijer vermeld dat het parcoursrecord bij de 5km vrouwen op 19.52 stond (van Astrid van de Velde?). Deze heb ik nu dus verbeterd! Het parcoursrecord op de 10km heb ik vorig jaar gelopen.
Al met al geeft dit veel vertrouwen voor aankomende dinsdag (10km Salverda Berkumloop)."
 
Fraaie come-back Leon van Leusen
Leon is er een tijd uitgeweest met een hardnekkige blessure, maar kon bij zijn eerste hardloopwedstrijd in zijn herstel meteen de bloemen mee naar huis nemen. Met  16:51 liep hij onbedreigd naar de winst. "Bij de start merkte ik op dat ik mijn nummer op de rug had gespeld in plaats van voorop de borst - iets teveel wielerwedstrijdjes gereden laatste weken! De eerste kilometer ging in 3.15. hiermee had ik een net gat geslagen met achtervolging en daarna netjes volgehouden en op een iets korter parcours dan 5km onder de 17 min gefinished. Was wel zwaar afzien na lange tijd weer meedoen met een loop. Reactie afwachten van het been, tevreden en nu herstellen voor Berkum! (waarschijnlijk 5km).".
 
Podium Frank Eggink
Frank concentreert zich dit seizoen op de triatlon. Zijn 10k tijd, 37:16 laat zien dat het lopen goed bliljft gaan. Achter de vandaag ongenaakbare Johan Kats liep naar een prima tweede plek .
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.