Apeldoorn - Voor velen zijn de opbouwweken weer begonnen en dan komt een wedstrijd, als de Runnersworldloop in Apeldoorn, erg goed uit om eens de huidige vorm te bekijken. Namens de BB Lopers was er, zowel op de 5 als de 10 km, deelname van een tweetal lopers (en een oude bekende).
 
Erik SlompErik Slomp pakt winst op de 5 km en PR voor Timo Berkenbosch
Allereerst stond de 5 km op het programma (bestaande uit rondjes van 1x1 en 2x2 km). Vrij snel na de start namen Erik Slomp en Michael Groeneweegen (Achilles-LTV) de leiding en bouwden een duidelijke voorsprong op. Tot aan 4 km liepen beide lopers gezamelijk op. Daarna liep Erik weg en pakte de overwinning door met een laatste kilometer van 3:06 (het lijkt wel een handelsmerk te worden) te finishen in een tijd van 16:39. Na afloop gaf Erik aan tevreden te zijn met deze eerste wedstrijd waarbij het onderweg nog wel lastig was om het tempo er in te houden, mede door de tempowisselingen van Michael. Maar na slechts een ruime week opbouw (na rust en verkoudheid) is dit een mooi begin.
 
Voor Timo Berkenbosch was het vanavond een primeur. Nog nooit eerder had Timo een 5 km gelopen in wedstrijdverband. Met een tijd van net 18:55 was Timo voor dit moment tevreden. En een pr is natuurlijk altijd mooi meegenomen ;-).
 
Arne en Martijn in sterk bezette 10 km
Op de 10 km waren de BB Lopers niet de enige die deze wedstrijd hadden uitgekozen. Met een topveld op de 10 km met namen als Albert Meijer (1e), Gert-Jan Liefers (2e) en Thijs Feuth (3e), maar daarachter ook nog in de breedte een sterk veld. Albert en Gert-Jan waren snel weg, maar daarachter nestelde Arne zich in een 2e groep en finishte uiteindelijk in 32:45 als 5e. Arne merkte duidelijk dat de hij de afgelopen 3 weken rustig aan had gedaan maar was blij weer een wedstrijd te hebben gelopen.
 
Martijn Schakelaar liep een tijd net onder de 36 minuten en bleef daarmee oude bekende Henry Visscher net voor (35:42 om 35:49). Henry, die met een groep college's de halve van Dalfsen gaat lopen, heeft daarvoor zelf de trainingen ook tijdelijk weer opgepakt en verbaast zichzelf enigzins met de resultaten de laatste weken.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.