Bert de Boer leverde woensdagavond een opvallende prestatie met  een tweede plaats op de 10k in 33:00 in Alteveer-Kerkeveld bij de jaarlijkse Alkeloop.
 
Bert de Boer startte ontspannen en geconcentreerdBert de Boer startte ontspannen en geconcentreerd'Na een behouden start vond ik bij het ingaan van de tweede ronde weer aansluiting bij de twee koplopers, Harm-Jan Martens en Lamko Hulzebos van HAC'63. Tot de laatste kilometer liepen we gezamenlijk. In de laatste kilometer, over een onverhard bospad, vocht ik een leuk duel met Harm-Jan uit. Uiteindelijk trok hij, net als in Dedemsvaart, aan het langste eind. Ik botste tegen een loper aan die niet aan de kant ging en toen ik 200 meter voor de finish weer wilde aanzetten verzuurde ik tot achter mijn oren. Harkend richting de finish zag ik dat de klok nog op 32:57 stond. Meer dan 33:00 zat er niet meer in.
 
Geen PR helaas, want bij navraag bleek het parcours ongeveer 180 meter te kort zijn. Gezien het parcours -aardig wat bochtjes en een behoorlijk stuk onverhard- wel dik tevreden natuurlijk!'
 
5.5k met Wilmke en Peter
Opde 5.5k  zagen we  Peter Ligthart en Wilmke Boersma terug. Wilmke werd vijfde vrouw in 23:23. Peter finishte in 20:34.  Marten Bolt strandde onderweg overigens in een file, wat hem een zekere krentenmikke kostte.
 
Tweede plaats voor Cathy
Cathy van Es, toch ook een nog een beetje "van ons" na de geslaagde clinic werd tweede vrouw op de 10k in 44:30.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.