Wierden, De Wiezoloop gaat de boeken in als een zeer warme. Ondanks het enthousiaste stemgeluid van speaker Herman Weening. Plotselinge opkomende warmte is leuk voor de barbecue en terrasjes, maar menig hardloper ervaart dat toch net even anders. Om zes uur stond er nog 27 graden op de thermometer, tijdens de start van de Galarun.
Voor veel lopers was het uitlopen van de wedstrijd al een prestatie op zich laat staan een snelle tijd.
Gelukkig had de organisatie gezorgd voor veel verversingsposten, met water, sponsen en sproeiers die voor de nodige verkoeling zorgden.
 
Karina WillemsOndanks de stijgende temperaturen stond een grote groep BB-lopers aan de start in Wierden. Een selecte groep van de BB-lopers was uitgenodigd door de organisatie om deel te nemen aan de BDO Gala run over 10km met internationale toppers en regionale top. Het doel was hun beste tijd van dit seizoen aan te scherpen. Dat doel ging bij menig loper na een ronde al snel in rook op. Onder hen Arne Mulder, Falco Olivier, Erik Slomp, Mark Hakbijl(35+), Bert de Boer, Martijn Schakelaar (35+), Joep Emmen, Peter Ligthart (Masters 45) en Berthold Berger (Masters 40). Beste prestaties kwam op naam van Tess Boekema, Karina Willems en Berthold Berger.
 
Senioren 10km
Arne Mulder ging voortvarend weg maar kreeg al snel last van de warmte en moest in de tweede ronde al lijdzaam ervaren wat warmte met je doet en finishte na 32'11" Na 3 km was het over en heb ik voor mijn gevoel de wedstrijd uitgelopen. Meer zat er vandaag niet in en ben des te blijer met mijn tijd van vorige week in Appingedam (31'22"). De overige BB-lopers hadden stuk ook last van de warmte. Erik Slomp sprak na afloop de woorden "Soms zit het mee, soms zit het tegen, vandaag was zo'n dag, tot 4 km liepen we op het tempo van vorige week, daarna hebben Falco en ik de race koste wat kost uitgelopen. Ondanks deze mindere wedstrijd kunnen we terugkijken op een mooi eerste half jaar met veel persoonlijke records"
 
Masters 40
Bij de masters liep Berthold Berger verrassend naar een keurige tijd en finishte na 34'25". Hij was daarmee 3 seconden sneller dan vorige week in Appingedam en heeft de stijgende lijn weer te pakken.
 
Unive 10km wedstrijd
Naast de invitatie wedstrijd werd er nog een wedstrijd over 10km georganiseerd. Bij de vrouwen ging de winst naar Tess Boekema(19) in 41'36". " Vooraf had ik op iets meer gehoopt en een tijd van rond de 40 minuten was onder normale omstandigheden zeker mogelijk geweest. Ook de warmte deed mij de das om. De eerste ronde ging nog wel , daarna ging het steeds moeizamer. Nu genieten van een heerlijke vakantie en weer rustig opbouwen."
Anja Esveldt liep bij de dames naar een keurige 46'11"en bleef slechts 10 seconden verwijderd van haar persoonlijke record. "Dat persoonlijk record bewaar ik voor na de zomervakantie!"
Niek Rijnja voetballer en gastloper bij de BBlopers liep verrassend naar een tweede plaats in 35'21" . Die 35'00 grens ligt binnen bereik, dat komt de volgende keer" aldus een super tevreden Niek na afloop.
 
5km wedstrijd
Bij de dames liep Karina Willems naar een fraaie derde plaats in 19'47". "Het ging niet gemakkelijk en ik ben helemaal geen warm weerloper, maar ben blij met deze tijd". Nieuw BBlopers lid Wilmke Boersma liep naar een keurige 21'56". Saskia Berris liep bij de vrouwen 35+ eveneens een keurige 21'42".
 
 
Overige uitslagen BBlopers
Galarun 10km
Arne Mulder 32'11
Berthold Berger 34'25" S.B (seizoen best)
Erik Slomp 35'08"
Mark Hakbijl 35'10"
Falco Olivier 35'11"
Martijn Schakelaar 35'58"
Joep Emmen 36'28"
 
Univé 10km
Janoah Bovenhuis 37'37"
Retse van de Berg 42'51"
Ijsbrand Reijneveld 47'00"
 
Dames:
Tess Boekema 41'36"
Anja Esveldt 46'11"
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.