{jcomments on}Bij een aangename looptemperatuur (12 graden) testte een groep van acht BBlopers zich op de 5 en 10km van Wapenveld (Euroma Kruidenloop). Deze wedstrijd gold als eerste test in voorbereiding op de halve van Raalte en Zwolle en ook als laatste  tempobelastingloop in aanloop op de Ekiden op zondag 28 maart 2010 in Zwolle. BB-trein met Peter Peter Juda Borre

Op de 5 kilometer liepen Eric Kloosterziel en  Bertus Gazenbeek mee. Eric finishte in 19'15" en mist nog wat specifieke tempohardheid maar kan gezien de afgelopen periode tevreden zijn. Bertus liep twee tellen langzamer dan Eric, maar verbeterde zijn persoonlijke record met maar liefst 55 seconden! 

Op de 10 kilometer liepen Lieve Tollet, IJsbrand Reijneveld, Peter Ligthart, Peter van Polen, Juda Vecht, Borre de Gier en Berthold Berger mee. Berthold snelt naar de kopOpvallend was de solide gelopen race van Borre(39'50").  Verder vielen de tijden van Juda en Peter van Polen ook op. Zij hebben in een maand tijd hun beste seizoenstijd met een minuut aangescherpt tot respectievelijk 40'28" en 41'25" en hebben duidelijk de stijgende lijn te pakken.

Lieve finishte tijdens haar eerste 10km als vierde dame in 46'25" en miste net het podium. Berthold liep de laatste 6 km solo en finishte in een vrijwel vlakke race in 35'14'' als eerste.  Iets minder tevreden waren dit keer Peter Ligthart (41'35") en IJsbrand met 46'30".

Wil je alle uitslagen nog eens nalezen kijk dan op www.uitslagen.nl.