Martijn staat vrijdagavond aan de start van de Banthumloop in Bergentheim.
Doel: 35:30
 Martijn Schakelaar, hier in actie in BalkbrugMartijn Schakelaar, hier in actie in Balkbrug"Voor mij is deze wedstrijd vooral opbouwen na de 'Halve' van Zwolle. Voor een echt snelle tijd is het parcours te bochtig. In eerste instantie had ik ook niet voor deze wedstrijd gekozen, maar voor het komende weekend komt een wedstrijd op vrijdag eigenlijk heel goed uit.
 
De eindtijd is vrijdag niet het belangrijkste, als ik maar het gevoel heb dat ik sterker wordt, daar gaat het mij vooral om. De piek wil ik leggen bij de Wiezoloop in Wierden, dan wil ik een mooie '34-er' lopen. Nu ga ik dus wat rustiger dan anders starten. Het is wel eens goed om niet meteen woest volle bak van start te gaan, al merk ik wel dat ik in de loop van de jaren een tempo wel goed stabiel kan doortrekken.
 
En nu het stratenparcours in Bergentheim. Ik vind het mooi hoe Erik Slomp bochten loopt: scherp aansnijden en bij het uitkomen weer versnellen.  Dat vind ik een mooie uitdaging, om af en toe een bocht te gebruiken om aan te zetten.
 
Doe je nog iets bijzonders in de training deze week? Nee, in principe niet, gewoon doortrainen, al doe ik de dag voor de wedstrijd natuurlijk geen intervallen, 30 tot 40 minuten loslopen en op het laatst even versnellen.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.