De halve marathon van Zwolle was tevens het officiële Clubkampioenschap van de BB-lopers op de halve marathon. Daartoe stonden 34 atleten aan de startlijn op de Koggelaan. Tijdens de Rehydration Afterparty 's avonds bij Arno in de Zwolse binnenstad werd onder het genot van drank en spijs en goed gezelschap de clubkampioenen gehuldigd. De prijzen en bloemen werden uitgereikt door coach Berthold Berger.
 
Dames  - Tess Boekema
Bij de dames eiste Tess Boekema met overmacht deze titel op. Ze had zich ten doel gesteld onder de 1:30 te finishen en slaagde daarin glansrijk in haar eerste halve marathon. Saskia Berris liep in een PR naar de tweede plaats. Anja Esveldt verraste met een prachtige derde plaats.
 
Heren senior  -  Arne Mulder
De titel bij de heren senioren ging naar favoriet Arne Mulder, tot nu toe de snelste Zwollenaar deze eeuw op de halve marathon. Bert de Boer liep een sterke race en finishte in 1:15:15 goed voor de tweede plaats. Het podium werd gecompleteerd door Joep Emmen, met eveneens een persoonlijk record op het lastige parcours  1:15:30.
 
Heren  Master 40  -  Peter Ligthart
Peter Ligthart gaat ieder jaar harder en zijn 1:21:44 (PR) verdient een mooie gelukwens. Tweede werd ondanks minder fitte week Borre de Gier in 1:25:17. Frankwin Mussche liep een in een mooi opgebouwde race naar de derde plaats, ook weer met een persoonlijk record (1:26:13)
 
Heren Master 50  -   Stef Riemens
Het veld was hier een iets uitgedund op het laatst, maar  favoriet Stef Riemens liep onbedreigd naar de eerste plaats in een prima 1:25:01. Marten Bolt eiste de tweede plaats op met 1:31:36. Roelof Rekker liep ook een uitstekende race en een mooie derde plaats met 1:37:16
 
Complete uitslagen clubkampioenschappen hier.
Foto 's in ons foto album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.
 Bloemenmag.  Aan de zeven Alleetjes - dank!