De 4 Engelse Mijl (6,4kilometer) vormt het voorprogramma van het Zwols Halve marathonfestival. Met de grote publieke belangstelling en het het mooie weer was het ook dit jaar een geslaagd evenement. Bij de vrouwen was zowel de winst als de tweede plaats voor de BB-lopers. Lieve Tollet liep onbedreigd naar de winst. De tweede plaats was voor clubgenote Karina Willems. Bij de mannen liep BB-loper Falco Olivier naar een tweede plaats achter Erik Leusink (HAC 63). Derde werd hier Zoon Hendrikse.
 Podium met Lieve Tollet (1e) Karina Willems (2e) en ... (3e)Podium met Lieve Tollet (1e) Karina Willems (2e) en ... (3e)
"Natuurlijk is het fanttastisch om hier te winnen," aldus een blije Lieve na afloop voor de camera's van RTV-Oost. "Misschien had de tijd nog iets scherper gekund, maar het was nog wat lastig met de zon en de wind. Ook leuk dat Karina een tweede plaats kon behalen." Lieve kwam uit op 25:06. De tijd van Karina 25:55.
 
Mannen - tweede plaats en PR voor Falco
Voor Falco Olivier was deelname aan de de 4 EM een beetje een goedmaker. Falco had zich voorbereid op de halve marathon met ook een geslaagde trainingsstage in Portugal en een tweede plaats op de stationloop vorige maand. Een griepje deze week gooide echter roet in het eten. "Ik had nergens meer op gerekend, ben gewoon gaan lopen, toch ging het verrassend goed en  kwam ik op een goed PR uit ondanks de fuik aan langzame lopers waar de we de laatste kilometers inliepen", meldde Falco.
Retse vd Berg kwam voor het eerst weer in actie na een blessure en werd 33e in 26:21.
 Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.
Podium heren met Erik Leusink (1e) Falco Olivier (2e) en Zoon Hendrikse (3e)Podium heren met Erik Leusink (1e) Falco Olivier (2e) en Zoon Hendrikse (3e)