Morgen is de Halve Marathon van Zwolle, het jaarlijkse hardloop hoogtepunt voor veel Zwolse hardlopers. Dit jaar geld de wedstrijd ook als clubkampioenschap voor de BB lopers. Er staan dus flink wat BB lopers aan de start, maar ook de clinic lopers doen natuurlijk mee. Anja Esveldt is één van hen.

Anja Esveldt, met hier  in haar kielzog Eva Kouw en Saskia BerrisAnja Esveldt, met hier in haar kielzog Eva Kouw en Saskia Berris"Het is nu de 6e of 7e keer dat ik meedoe en ik hik er nu al jaren tegen aan om eens onder die 1:45 te komen. In 2010 liep ik mijn PR in Zwolle, 1:46:42 en ik hoop daar nu eindelijk eens onder te komen. Daarom heb ik me dit jaar ook opgegeven voor de clinic bij de BB-lopers. Ik hoop dat me dat net de boost geeft om mijn jarenlange doel te halen.

Ik mag dit jaar voor het eerst vanuit het wedstrijdvak starten, ik ben benieuwd of ik dan snel mensen van gelijk tempo vindt. Saskia Berris zal waarschijnlijk te snel zijn, dus ik zal snel op zoek moeten naar gelijkwaardige loopmaatjes, want ik heb geen zin om alleen te strijden."

Anja heeft net als de andere BB-lopers een uitgebreide mail met onder andere voedingstips gehad. 'Ik ben in dat opzicht wel wat antiek. Ik liep altijd op krentenbollen en bananen. Vanavond begin ik met pasta met tonijn. Dat is geen straf, want ik kan altijd wel pasta eten. Ik nam wel eens wat paracetamolletjes voor een wedstrijd. Onderweg neem ik geen gelletjes. Dat ben ik niet gewend en ik wil er geen risico's mee lopen. Water drinken uit die bekertjes bevalt me nooit goed, het water klotst alle kanten op. Ik heb daarom onderweg op twee punten mensen staan die me drinken aangeven. Dat doe ik al jaren en valt me prima.'
Anja woont haar hele leven al in Zwolle en heeft dus overal langs de kant bekenden staan. 'Bij de Rhijnvis Feithlaan staat mijn familie en verder heb ik ook aan het eind van de Melkmarkt vrienden staan. En als je je hele leven in Zwolle woont, staan er natuurlijk overal bekenden. Dat maakt het lopen van de Zwolse halve marathon ook zo leuk en spannend, je wilt ze toch wat laten zien!'
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.