Onder ideale omstandigheden, een graadje of 14, vertrokken ruim 1200 lopers bij het station Ommen voor een afstand van 10 Engelse mijlen (16.09 kilometer) om vervolgens te finishen bij station Dalfsen. Winst was er voor de BB-lopers Lieve Tollet en Arne Mulder. Met zijn tijd van 52:29 zette Arne de vierde tijd van 2013 op Nederlandse bodem neer. Echter de voorbereiding op de wedstrijd verliep voor menigeen niet helemaal vlekkeloos. Een groot aantal lopers had de auto geparkeerd bij de finishlocatie in Dalfsen om per trein naar de start af te reizen. De spoorwegen had hier kennelijk niet op gerekend en dit zorgde voor enig oponthoud. Dit was dan ook het enige minpuntje op de perfect georganiseerde Station tot Stationloop. Speaker Henk Borgmeier (mede nestor van de Stationloop) gaf weer als vanouds zijn enthousiaste commentaar.
 
Podium dames senioren, met als winnares Lieve Tollet, tweede werd Hellen de Vries (PEC 1910) en de derde plaats was voor Tess Boekema met een nieuw persoonlijk recordPodium dames senioren, met als winnares Lieve Tollet, tweede werd Hellen de Vries (PEC 1910) en de derde plaats was voor Tess Boekema met een nieuw persoonlijk record
Dames
Bij de dames leek het vooraf geen gelopen race, maar uiteindelijk greep Lieve Tollet de winst en finishte na 65'19" "Vooraf had ik zware benen maar ben daarom iets behoudender van start gegaan. Dat pakte goed uit. Ik had de race opgeknipt in blokjes van 5 km en vanaf 12 kilometer kreeg ik het wel zwaar maar gelukkig kon ik in de slotkilometers de knop omzetten en het tempo hooghouden.Lieve TolletLieve Tollet Vooraf had ik niet meer verwacht dat ik in mijn klasse zou winnen en toch nog zo'n tijd kon lopen. Wat ben ik blij" aldus een super tevreden Lieve.
 
Op een tweede plaats finishte Hellen de Vries in 67'05" op 20 tellen gevolgd door Tess Boekema (19) die wederom 45 tellen van haar PR afsnoepte. "Tijdens de race werd ik in een mooi constant tempo gehaast door mijn coach Berthold Berger, die na een lange tijd weer een langere wedstrijd liep en BB-loper Bertus Gazenbeek. Ik hoefde verder niets te doen alleen maar te volgen. Dat resulteerde in deze mooie tijd," aldus een dolblije Tess Boekema, die volgende week haar allereerste halve marathon van Zwolle gaat lopen en debuteert op deze afstand. Overall winnares bij de vrouwen was Jacqueline Rustidge (Isala'96), die voor het zesde jaar op rij won. Saskia Berris liep eveneeens een fraai persoonlijk record (1:14:24).
 
Mannen
Arne Mulder op weg naar de winst en een nieuw persoonlijk record bij de StationloopArne Mulder op weg naar de winst en een nieuw persoonlijk record bij de StationloopFavoriet op papier was Arne Mulder. Na een fraaie trainingsweek met de BB-lopers in Portugal had hij zich ten doel gesteld om in ieder geval zijn persoonlijk record aan te scherpen en het parcoursrecord bij te stellen. Vanaf het begin nam Arne de kop en maakte er een solorace van. Arne finishte onbedreigd als eerste na 52'26" en zijn beste tijd aanscherpte met 1'25". "Onderweg heb ik geprobeerd een constant tempo te lopen, en heb na 5 km een tandje rustiger aan gedaan. Het zwaarste stuk over een grasdijk was voor velen een spelbreker, waar het vorig jaar nog droog was was de dijk nu veranderd in een sompige grasdijk afgewisseld met veel plassen en blubber. Met het resultaat na een paar zware trainingsweken ben ik zeer tevreden. Nu rustig afbouwen tot de halve marathon van Zwolle." 
 
Tweede plaats was er voor trainingsmaatje Falco Olivier 55'22 die eveneens een PR liep. Derde plaats was voor Erik Leusink uit Hoogeveen, op korte afstand gevolgd door Bert de Boer die zijn PR tot 17 seconden benaderde met 56:49.
 
Masters en Masters 45
Bij de masters liep Mark Hakbijl naar een derde plaats en scherpte zijn PR met 1'15" tot 57'29". "Het ging boven verwachting na zo'n zware trainingsweek en dat geeft vertrouwen voor de halve van Zwolle"
Martijn Schakelaar finishte in een pr na 58'37". Borre de Gier liep ook een PR met ruim een minuut en finishte na 1u2'23" . Peter Ligthart (masters 45) finishte na 1u01'20'' (PR) en behaalde met zijn tijd de 5e plaats en het podium.  
 
Clinic lopers
Een aantal clinic lopers gaven acte de presence. Michiel Blaauwgeers verbeterde wederom zijn pr tot 68'25"
Cathy van Es liep ook een PR. "Het pr is niet het belangrijkste maar de grote winst zit hem in het feit dat ik direct na de finish al vrij snel weer hersteld ben." Eva Kouw finishte in 1:17:06 (PR)  Mariska Mulder 1:20:24.
 
Overige uitslagen:
Mannen: Erik Slomp 59:11 (PR),
Joep Emmen 1:00:27
Rutger Jan Lusseveld 1:04:17 (PR),
Sjoerd van Westerop 1:04:25 (PR) ,
 
Masters:
Maarten Vos 1:0912
Arno Boekema 1:03:59 (PR)
Frankwin Mussche 1:05:25 (PR)
Bertus Gazenbeek 1:07:00
Berthold Berger 1:07:26
Maarten Vos 1:09:04
Marcel de Ruiter 1:09:29
Roelof Rekker 1:14:22
Bertrand Maas 1:19:17
 
Vrouwen: 
Masters:
Saskia Berris 1:14:24 (PR)
Patricia Seinen 1:18:44
Zehra Dede 1:19:49
 
Al met al 16 BB-lopers met een PR!
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.
 
 Podium heren, vlnr Bert de Boer, Falco Olivier, Arne Mulder, Erik LeusinkPodium heren, vlnr Bert de Boer, Falco Olivier, Arne Mulder, Erik Leusink