Volendam - Deze zondag stond de 1e editie van de Volendam Dijkloop op het programma. Met een topveld op de halve marathon maar ook waren er enkele sterke atleten uitgenodigd op de 10 km om een strijd tussen Nederland & Belgie te creëren. Samen met Tijs Groen en Orphan van Faassen vertegenwoordigde Arne Nederland en België werd ruimschoots verslagen.
 
Arne Mulder, hier tijdens de Venloop 2013Arne Mulder, hier tijdens de Venloop 2013Na wat kleine logistieke problemen bij deze 1e editie viel het startschot. Arne opende met enkele snelle kilometers, ondanks de vele wind, een schuine dijk en een keerpunt. Maar in de 2e helft liepen zijn benen al snel vol, ook omdat hij deze week geen gas terug had genomen in de trainingen (red: Arne had de uitnodiging op het laatste moment ontvangen). Het tempo zakte weg en Arne finishte uiteindelijk in 32:08 achter de Keniaan David Langat (29:46), Tijs Groen (31:31) en Orphan van Faassen (31:52).
Arne na afloop: "De trainingsweek was inderdaad goed te merken, maar ik ben helemaal tevreden. Mooie specifieke training gedraaid in de palingstad"
 
Uitslag
Uitslag Nederland-België
 
Sjoerd (PR) & Dick actief in Rietplasloop
In Emmen stond de rietplasloop op het programma. Sjoerd van Westerop en Dick van Os namen deel aan de 10 km en liep allebei een mooie tijd. Sjoerd wist zijn pr te verbeteren met 1 sec tot 38:49, gefeliciteerd! Dick bleef slechts 8 secondes verwijderd van zijn pr en liet een mooie 38:34 noteren.
 
 
 Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.