Saskia op de stadswallen in Elburg vlak voor de finishSaskia op de stadswallen in Elburg vlak voor de finishSaskia liep: de Wallenloop in Elburg (10k)
Doel: 45 minuten of liefst eronder
Tijd: 44:24
Bij het 7 kilometerpunt keek op een horloge en zag ik dat zelfs al zou ik gaan vertragen er nog steeds een PR in zat. Toen heb ik nog versneld, bij 8k was het even zwaar maar dan ben je al bijna bij de finish. Ik ben heel blij en tevreden:  heb mijn persoonlijk record met precies een minuut verbeterd.
Wist je van te voren dat je een PR ging lopen? Nou, ik had er wel goede hoop op, de Ekiden en de 5 Mijl in Zwolle Zuid gingen ook al beter dan vorig jaar, en ik voelde me goed, Maar ja dan moet het nog wel gebeuren. Het was lekker weer, weinig wind, daar houd ik wel van.
Was het zwaar? Je hebt ook wel wedstrijden dat je echt voor een tijd moet knokken, maar het ging eigenlijk relatief makkelijk. Had mijn race goed ingedeeld, eerste kilometer vlot en daarna hele tijd constant gelopen. Ik kwam halfweg precies in 22:12 door, dus mijn eerste ronde was precies even snel als de tweede. Heb eigenlijk heel lekker gelopen.
En nu? Ik ga nog kijken waar binnenkort weer een wedstrijdje is. De Rabo 10EM van Epe lijkt me leuk.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.