De Wallenloop is een hardloopwedstrijd met een lange historie op een historische kroningsdag in het historische Elburg. Loopgroep 2000 zorgde voor een prima organisatie. In de binnenstad stond het publiek rijen dik,  en eenmaal buiten de wallen wachtte de lopers een prettig parkoers met een mild lentezonnetje en dito briesje. Omstandigheden voor snelle tijden dus.
 
Podium heren op de 5k bij de Wallenloop vlnr. Mark Hakbijl, Arne Mulder, Albert Meijer, Erik Leusink en Bert de Boer5 kilometer - heren
Het overgrote deel van de aanwezige  BB-lopers had vandaag de 5k-wedstrijd op het programma. Achter winnaar Albert Meijer (Running 2000) liep Arne Mulder in een fraai PR, 15:21 naar de tweede plaats. "We gingen hard weg met kilometertijden 2:57 en 2:59.  Na 3 kilometer moest ik een klein gaatje laten vallen en werd het flink zwaar. De laatste kilometer toch weer goed kunnen versnellen ", aldus een blije Arne, die 3 dagen daarvoor de zwaarste etappe van de Batavierenloop in het winnende team voor zijn rekening had genomen. Arne verbeterde hiermee ook het clubrecord dat op naam stond van Falco Olivier (15:56).
 
Ook Bert de Boer snelde naar een PR, 16:28, goed voor de vierde plaats. "Ik kon net met een goed groepje meekomen en heb fijn gelopen." Mark Hakbijl evenaarde zijn PR en finishte in 16:50.
Overige tijden BB-lopers (officieus):
Stef Riemens 18:29
Sebastiaan vd Berg 18:42
Sjoerd v Westerop 18:43 "lekker gelopen, tweede tijd ooit"
Juda Vecht 20:11
Bertrand Maas 21:21 ("ging goed")
 
Podium 5k dames met Lieve Tollet, eerste plaats en Wilmke Boersma, derde plaats5 kilometer  - dames.
Lieve Tollet had zich tot doel gesteld onder de 19 minuten te lopen en in een regelmatige race klokte zij een mooie18:59, genoeg voor de eerste plaats bij de dames. Wilmke Boersma verbeterde haar PR met 28 seconden en finishte in 21:37. Lian Geuze liep na blessure voor het eet eerst in lange tijd een wedstrijd en klokte 23:43. Eva Kouw liep 24:00.
 
10 kilometer -dames
Hier noteren wij een PR en een zesde plek voor Saskia Berris in 44:25. Binnenkort publiceren we een weekend-terugblik met haar wedstrijd.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.