De eerste vernieuwde stadsloop in Hattem is een feit. Medeorganisator Willem de Weerdt kon na afloop terugkijken op een goed georganiseerde wedstrijd.In Hattem stonden vanmiddag zo'n 300 deelnemers aan de start. Deelnemers konden kiezen uit 5 of 10km.  Het parcours had een lengte van 1950m die hen gedeeltelijk door het bos voerde. De 5km lopers liepen eerst een kleine aanloop ronde van 1100meter en daarna 2 grote ronden. De 10km lopers liepen 5 grote ronden een een aanloop van 250 meter zodat de afstand exact klopte.
 
5 kilometer
Bij de 5km liep Janoah Bovenhuis lange tijd samen met Melchior van de Pol zij aan zij. "Het was mijn eerste wedstrijdje sinds lange tijd en tot zo'n 3,5km ging het goed, toen moest ik hem laten gaan. Ik ben erg tevreden met dit resultaat." Janoah werd uiteindelijk tweede met 17'01" en eerste in zijn klasse.
De start in Hattem met oa Martijn Schakelaar en Frankwin MusscheCoach Berthold Berger liep voor het eerst sinds augustus 2012 weer zijn eerste wedstrijdje. Hij legde de 5km af in 18'01". Vooraf hoopte ik op twee dingen: Ontspanning en de wedstrijd uitlopen in een tijd rond de 19'00". Dat is beide gelukt. Natuurlijk was ik over de finish even flink kapot, maar dat mag ook. Nu goed herstellen en rustig uitbouwen." Berthold werd derde bij de masters.
 
10 kilometer
Op de 10 kilometer liep Martijn Schakelaar naar een derde plaats in 34'58". Met een enorme eindsprint bleeft Martijn onder de 35 minuten grens. Hiermee evenaarde Martijn zijn persoonlijk record!.
Peter Ligthart liep een perfecte opgebouwde race en liep zijn persoonlijke record aan flarden en scherpte het met 48 tellen aan tot 37'37". "Poeh ik ben voor het eerst echt vreselijk diep gegaan maar ben super blij met die tijd. " Peter werd derde bij de masters.
Dick van Os moet van te voren ook gedacht hebben, wat Peter kan dat kan ik ook. Dick bleef voor het eerst onder de 39 minuten grens en finishte na 38'26". "Ik ben onderweg vreselijk dood gegaan, maar hield Peter lang in het vizier en dat heeft geresulteerd in een mooie tijd".
Frankwin Mussche riep tijdens de race naar zijn coach dat ie zijn dag niet had, maar liet ondanks dat zijn tweede beste tijd noteren en finishte na 39'30".
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.